Dillstekt torsk med potatismos

18
1
Dillstekt torsk med potatismos

Njutbar variant på husmanskost med dillkryddad, mjäll torsk, luftigt potatismos och sötsyrlig sallad av haricot verts, gurka, gräslök, senap och vinäger. Riktigt gott och klart på en halvtimme!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2014

Dillstekt torsk med potatismos

Ingredienser

4 portioner

Torsk

600 g torsk
1 ask dill (à 20 g)
salt och peppar
3 msk smör eller margarin

Potatismos

900 g mjölig potatis
2 dl mjölk

Dressing

1 msk vitvinsvinäger
1 msk olja
1 msk senap
1 msk vatten
1/2 ask gräslök (à 20 g)

Grönsaker

150 g haricots verts (bönor)
1/2 gurka

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentar

Sandra

2021-11-17

Grymt gott! Gjorde moset på amandine potatis och använde husets vita vin och lite risvinäger istället för vitvinsvinäger! Kokte inte haricots vertsen, mmm... smarrigt...

Näringsvärde per portion

Energi 1935 KJ / 461 kCal
Fett 14 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 45 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden