Dillstekt torsk med potatismos
Njutbar variant på husmanskost med dillkryddad, mjäll torsk, luftigt potatismos och sötsyrlig sallad av haricot verts, gurka, gräslök, senap och vinäger. Riktigt gott och klart på en halvtimme!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2014
Ingredienser
4 portioner
Torsk
600 g torsk
1 ask dill (à 20 g)
salt
peppar
3 msk smör eller margarin
Potatismos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
Dressing
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olja
1 msk senap
1 msk vatten
1/2 ask gräslök (à 20 g)
Grönsaker
150 g haricots verts (bönor)
1/2 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1935 KJ / 461 kCal
Fett14 g
Salt1.4 g
Kolhydrater45 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Grymt gott! Gjorde moset på amandine potatis och använde husets vita vin och lite risvinäger istället för vitvinsvinäger! Kokte inte haricots vertsen, mmm... smarrigt...
Sandra
2021-11-17