Dillstekt torsk med potatismos

Betyg 4.2 av 5.
20 personer har röstat
1
Dillstekt torsk med potatismos

Njutbar variant på husmanskost med dillkryddad, mjäll torsk, luftigt potatismos och sötsyrlig sallad av haricot verts, gurka, gräslök, senap och vinäger. Riktigt gott och klart på en halvtimme!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2014

Dillstekt torsk med potatismos

Ingredienser

4 portioner

Torsk

600 g torsk
1 ask dill (à 20 g)
salt
peppar
3 msk smör eller margarin

Potatismos

900 g mjölig potatis
2 dl mjölk

Dressing

1 msk vitvinsvinäger
1 msk olja
1 msk senap
1 msk vatten
1/2 ask gräslök (à 20 g)

Grönsaker

150 g haricots verts (bönor)
1/2 gurka

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
20 personer har röstat

Kommentar

Grymt gott! Gjorde moset på amandine potatis och använde husets vita vin och lite risvinäger istället för vitvinsvinäger! Kokte inte haricots vertsen, mmm... smarrigt...

Sandra

2021-11-17

Näringsvärde per portion

Energi1935 KJ / 461 kCal
Fett14 g
Salt1.4 g
Kolhydrater45 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Torsk med frasigt täcke och citronsås
Betyg 4.1 av 5.
115 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitlöksstekta vaxbönor
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Haricots verts med citron och vitlök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färska haricots verts i senapsmajo
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tonfisksallad med matvete & oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga