Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Dillstekt torsk med potatismos

Njutbar variant på husmanskost med dillkryddad, mjäll torsk, luftigt potatismos och sötsyrlig sallad av haricot verts, gurka, gräslök, senap och vinäger. Riktigt gott och klart på en halvtimme!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Torsk: Tina torsken.
  2. Potatismos: Skala och skär potatisen i halvor och koka den.
  3. Dressing: Blanda vinäger, olja, senap och vatten. Hacka gräslöken och vänd ner den.
  4. Grönsaker: Ansa bönorna och koka dem i lättsaltat vatten några minuter. Låt dem rinna av. Skala och tärna gurkan. Vänd ner bönor och gurka i dressingen.
  5. Torsk: Grovhacka dillen och strö den på torsken. Krydda med salt och peppar.
  6. Stek torsken i matfettet i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
  7. Potatismos: Stöt potatisen och vispa den med varm mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera torsken med moset och salladen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Torsk
  • 600 g torsk
  • 1 ask dill (à 20 g)
  • salt och peppar
  • 3 msk smör eller margarin
Potatismos
  • 900 g mjölig potatis
  • 2 dl mjölk
Dressing
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olja
  • 1 msk senap
  • 1 msk vatten
  • 1/2 ask gräslök (à 20 g)
Grönsaker
  • 150 g haricots verts
  • 1/2 gurka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1937 kJ / 462 kCal