Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Ugnsbakad torsk med kaviarsås, dill och haricots vertssallad

Ett härligt recept på ugnsbakad torsk med kaviarsås, dill och haricots vertssallad. Du kryddar och tillagar fisken i ugn och gör till den en krämig sås av grädde och kaviar. Servera torsken med potatis, såsen och en härlig sallad av haricots verts.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Sätt ugnen på 150˚C.
  3. Skär torsken i 3 bitar (för 3 port). Ansa och skiva purjolöken.
  4. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56˚C.
  5. Sås: Fräs purjolöken i oljan. Rör ner grädde och kaviar och låt koka ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Koka haricots vertsen enligt anvisningen på förpackningen. Skär dillen och blanda den med haricots vertsen.
  7. Servera fisken med kokt potatis, kaviarsås och haricots vertssallad.

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: vissa äggallergiker kan vara känsliga för kaviar.

Ingredienser

Portioner: 3
  • 400 g fryst torsk
  • 1/2 purjolök
  • 2 tsk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 150 g haricots verts
  • 1 kruka dill
Sås
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk kaviar
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1945 kJ / 465 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer