UNDER 45 MIN | Medel

Torsk med bulgur och tomat- och myntasallad

Mynta är fräscht till fisk och sallader men även till kötträtter. I den här fiskrätten med ugnsbakad torsk finns influenser från östra Medelhavet, där myntan men även bulgur är typiskt på middagsbordet.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Lägg torsken i en ugnssäker form. Ringla över 1/3 av olivoljan och krydda med salt och peppar. Stek den mitt i ugnen ca 12 minuter.
  4. Koka bulgur och edamamebönorna enligt anvisningen på förpackningarna.
  5. Skala gurkan och löken, tärna dem och tomaterna. Blanda med vinäger och resterande olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  6. Strimla myntan och blanda i den i salsan.
  7. Servera salsan med torsken och grynen.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Byt ut bulgur mot quinoa eller ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 520 g torskfilé
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 4 portioner bulgur eller annat gryn (gärna fullkorn)
  • 250 g edamamebönor
  • 1/2 gurka
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 kruka mynta

Näringsvärde
Per portion

Energi 1918 kJ / 457 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept