Torsk med bulgur och tomat- och myntasallad
Mynta är fräscht till fisk och sallader men även till kötträtter. I den här fiskrätten med ugnsbakad torsk finns influenser från östra Medelhavet, där myntan men även bulgur är typiskt på middagsbordet.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2012
Ingredienser
4 portioner
520 g torskfilé
3 msk olivolja
salt
peppar
4 portioner bulgur eller annat gryn (gärna fullkorn)
250 g edamamebönor
1/2 gurka
1 rödlök
2 tomater
1 msk vitvinsvinäger
1 kruka mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1918 KJ / 457 kCal
Fett15 g
Salt1.2 g
Kolhydrater37 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Fantastiska smaker!
Sofia
2021-05-13