Torsk med bulgur och tomat- och myntasallad

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
1
Torsk med bulgur och tomat- och myntasallad

Mynta är fräscht till fisk och sallader men även till kötträtter. I den här fiskrätten med ugnsbakad torsk finns influenser från östra Medelhavet, där myntan men även bulgur är typiskt på middagsbordet.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2012

Torsk med bulgur och tomat- och myntasallad

Ingredienser

4 portioner
520 g  torskfilé
3 msk  olivolja
salt och peppar
4   portioner bulgur eller annat gryn (gärna fullkorn)
250 g  edamamebönor
1/2   gurka
1   rödlök
2   tomater
1 msk  vitvinsvinäger
1   kruka mynta

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Byt ut bulgur mot quinoa eller ris.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Fantastiska smaker!

Sofia

2021-05-13

Näringsvärde per portion

Energi1918 KJ / 457 kCal
Fett15 g
Salt1.2 g
Kolhydrater37 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt torskfilé med taboulesallad
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Allt i en form - Tomatbulgur med fetaost och koriander
Betyg 3.8 av 5.
24 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekt torsk med tabbouleh
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Medelhavssallad
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bulgursallad med broccoli och tomat
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bulgursallad med böckling
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga