Torsk med bulgur och tomat- och myntasallad

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
1
Torsk med bulgur och tomat- och myntasallad

Mynta är fräscht till fisk och sallader men även till kötträtter. I den här fiskrätten med ugnsbakad torsk finns influenser från östra Medelhavet, där myntan men även bulgur är typiskt på middagsbordet.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2012

Torsk med bulgur och tomat- och myntasallad

Ingredienser

4 portioner
520 g torskfilé
3 msk olivolja
salt
peppar
4 portioner bulgur eller annat gryn (gärna fullkorn)
250 g edamamebönor
1/2 gurka
1 rödlök
2 tomater
1 msk vitvinsvinäger
1 kruka mynta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Fantastiska smaker!

Sofia

2021-05-13

Näringsvärde per portion

Energi1918 KJ / 457 kCal
Fett15 g
Salt1.2 g
Kolhydrater37 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Allt i en form - Tomatbulgur med fetaost och koriander
Betyg 3.8 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Torsk med ”Marockotomater”
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Edamamebönor med sesamfrö, chili och sojasmör
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt torskfilé med taboulesallad
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Helstekt fruktkyckling med bulgursallad
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt torsk med tabbouleh
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga