Torsk med bulgur och tomat- och myntasallad

3
1
Torsk med bulgur och tomat- och myntasallad

Mynta är fräscht till fisk och sallader men även till kötträtter. I den här fiskrätten med ugnsbakad torsk finns influenser från östra Medelhavet, där myntan men även bulgur är typiskt på middagsbordet.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2012

Torsk med bulgur och tomat- och myntasallad

Ingredienser

4 portioner
520 g torskfilé
3 msk olivolja
salt och peppar
4 portioner bulgur eller annat gryn (gärna fullkorn)
250 g edamamebönor
1/2 gurka
1 rödlök
2 tomater
1 msk vitvinsvinäger
1 kruka mynta

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Byt ut bulgur mot quinoa eller ris.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Sofia

2021-05-13

Fantastiska smaker!

Näringsvärde per portion

Energi 1918 KJ / 457 kCal
Fett 15 g
Salt 1.2 g
Kolhydrater 37 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden