Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Torsk med bulgur och tomat- och myntasallad

Mynta är fräscht till fisk och sallader men även till kötträtter. I den här fiskrätten med ugnsbakad torsk finns influenser från östra Medelhavet, där myntan men även bulgur är typiskt på middagsbordet.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Lägg torsken i en ugnssäker form. Ringla över 1/3 av olivoljan och krydda med salt och peppar. Stek den mitt i ugnen ca 12 minuter.
  4. Koka bulgur och edamamebönorna enligt anvisningen på förpackningarna.
  5. Skala gurkan och löken, tärna dem och tomaterna. Blanda med vinäger och resterande olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  6. Strimla myntan och blanda i den i salsan.
  7. Servera salsan med torsken och grynen.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Byt ut bulgur mot quinoa eller ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 520 g torskfilé
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 4 portioner bulgur eller annat gryn
  • 250 g edamamebönor
  • 1/2 gurka
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 kruka mynta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1576 kJ / 376 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer