Stekt torskfilé med taboulesallad

4
1
Stekt torskfilé med taboulesallad

En fräsch fiskrätt är denna stekta torskfilé med taboulesallad. Den syrliga salladen på bulgur, tomater, citron och mynta bryter fint av mot torskfiléns knapriga yta med smak av smör.

Stekt torskfilé med taboulesallad

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk flytande margarin

Taboulesallad

3 dl bulgur eller ris
1 citron
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 - 2 krm grovmald svartpeppar
6 tomater
1 knippa mynta eller torkad mynta + persilja (1 knippa mynta motsvarar 1 tsk torkad mynta + 1 knippa persilja)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: välj ris i stället för bulgur. Vänd fisken i maizena-majsstärkelse i stället för vetemjöl. Servera glutefritt bröd till.
Gör mjölkfri: stek i olja i stället för flytande margarin.

Gör så här

Tips

Denna sallad är god att servera till de flesta rätter tex kyckling, kalkon, fläskkotletter. Blanda gärna i tärnad gurka och hackad lök för extra smak och färg.

Gröna tipset: Falafel av kikärter är gott att äta som grön rätt till salladen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Annika

2004-11-15

Godare än jag trodde! Kändes lätt och fräscht!

Näringsvärde per portion

Energi 2433 KJ / 582 kCal
Fett 17 g
Läs mer om näringsvärden