Stekt torskfilé med taboulesallad

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
1
Stekt torskfilé med taboulesallad

En fräsch fiskrätt är denna stekta torskfilé med taboulesallad. Den syrliga salladen på bulgur, tomater, citron och mynta bryter fint av mot torskfiléns knapriga yta med smak av smör.

Stekt torskfilé med taboulesallad

Ingredienser

4 portioner
600 g  torskfilé
1 dl  vetemjöl
1 tsk  salt
1 krm  peppar
2 msk  flytande margarin

Taboulesallad

3 dl  bulgur eller ris
1   citron
2 msk  olivolja
1 tsk  salt
1 - 2 krm  grovmald svartpeppar
6   tomater
1   knippa mynta eller torkad mynta + persilja (1 knippa mynta motsvarar 1 tsk torkad mynta + 1 knippa persilja)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: välj ris i stället för bulgur. Vänd fisken i maizena-majsstärkelse i stället för vetemjöl. Servera glutefritt bröd till.
Gör mjölkfri: stek i olja i stället för flytande margarin.

Gör så här

Tips

Denna sallad är god att servera till de flesta rätter tex kyckling, kalkon, fläskkotletter. Blanda gärna i tärnad gurka och hackad lök för extra smak och färg.

Gröna tipset: Falafel av kikärter är gott att äta som grön rätt till salladen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Godare än jag trodde! Kändes lätt och fräscht!

Annika

2004-11-15

Näringsvärde per portion

Energi2433 KJ / 582 kCal
Fett17 g

Testa liknande recept

Stekt torsk med tabbouleh
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tabbouleh 
Betyg 4.4 av 5.
249 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddig torsk med tabbouleh
Betyg 3.7 av 5.
122 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tabbouleh med linser
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med ”Marockotomater”
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddstekt kyckling med tabbouleh och avokado
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga