Stekt torsk med tabbouleh
![Stekt torsk med tabbouleh](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_245246/cf_259/stekt_torsk_med_tabbouleh.jpg)
Tabbouleh är ett utmärkt tillbehör till det mesta. Idag serveras det till torsk som steks i olja, samt hummus och sallad. Svårare än så behöver det inte vara.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2023
![Stekt torsk med tabbouleh](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_245246/cf_259/stekt_torsk_med_tabbouleh.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Tabbouleh
4 port bulgur
1 kruka persilja
1 rödlök
1 bifftomat
1/2 msk rapsolja
2 tsk rödvinsvinäger
salt
peppar
Torsk
600 g torskfilé
1 msk rapsolja
Till servering
1 förp hummus (à 175 g)
1/2 förp sallad (crunchita)
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri bulgur.
Gör glutenfri: välj glutenfri bulgur.
Gör så här
Tips
Hacka lite chili och blanda ner i tabboulehn.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2064 KJ / 493 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater36 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer