Torsk med ”Marockotomater”
Torskfilé tillagad i ugnen är ett enkelt sätt att få fisken saftig och god. I detta recept bjuder vi även på en tomatröra med många spännande smaker som tar tankarna till Marocko.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2012
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
salt och peppar
4 portioner bulgur (eller annat gryn)
4 tomater
200 g grillade paprikor
2 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
2 msk olivolja
1/2 kruka persilja
För alla
Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgurn mot ris eller quinoa.
Gör så här
Tips
Kocktips! Vill du ha tomaterna utan skal? Blanchera då dem genom att koka upp vatten i en kastrull. Skär ett kryss i tomaterna och lägg ner dem i det kokande vattnet. Ta upp dem och låt de svalna i en bunke kallvatten. Sedan kan du enkelt få bort skalet och skära dem till önskad storlek.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1518 KJ / 363 kCal
Fett9.2 g
Kolhydrater35.1 g
Protein32.1 g
Kommentarer
Hej Katarina! Klart ni skulle haft 600 g. Vänd dig till butiken så får de kompensera dig.
Redaktionen
2012-11-28Jag tillsatte även en liten mängd hackad chili i tomat-, och paprikaröran, den blev väldigt het! Men god tyckte jag som var den enda som vågade smaka. Den räddade den för övrigt tråkiga maträtten enligt mig. Positivt var enkelheten, en del hackande dock. Vi undrade varför vi fick endast 400 g fisk i vår kasse när det står 600 g i receptet? Tur att vi bara är två vuxna och ett barn, annars hade det inte räckt.
Katarina
2012-11-28