Torsk med ”Marockotomater”

Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
2
Torsk med ”Marockotomater”

Torskfilé tillagad i ugnen är ett enkelt sätt att få fisken saftig och god. I detta recept bjuder vi även på en tomatröra med många spännande smaker som tar tankarna till Marocko.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2012

Torsk med ”Marockotomater”

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé
salt
peppar
4 portioner bulgur (eller annat gryn)
4 tomater
200 g grillade paprikor
2 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
2 msk olivolja
1/2 kruka persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Hej Katarina! Klart ni skulle haft 600 g. Vänd dig till butiken så får de kompensera dig.

Redaktionen

2012-11-28

Jag tillsatte även en liten mängd hackad chili i tomat-, och paprikaröran, den blev väldigt het! Men god tyckte jag som var den enda som vågade smaka. Den räddade den för övrigt tråkiga maträtten enligt mig. Positivt var enkelheten, en del hackande dock. Vi undrade varför vi fick endast 400 g fisk i vår kasse när det står 600 g i receptet? Tur att vi bara är två vuxna och ett barn, annars hade det inte räckt.

Katarina

2012-11-28

Näringsvärde per portion

Energi1518 KJ / 363 kCal
Fett9.2 g
Kolhydrater35.1 g
Protein32.1 g

Testa liknande recept

Stekt torskfilé med taboulesallad
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bulgur med linser ”Mujadara”
Betyg 3.1 av 5.
95 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kryddig torsk med tabbouleh
Betyg 3.8 av 5.
123 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt fruktkyckling med bulgursallad
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt torsk med tabbouleh
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Medelhavssallad
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga