Helstekt fruktkyckling med bulgursallad
Förträfflig helstekt kyckling fylld med aprikoser och kryddad med citron, timjan och cayennepeppar. Till kycklingen serverar du en enkel bulgursallad med svarta oliver och soltorkade tomater. Garnera med grovhackad persilja.
Ingredienser
4 portioner
1 1/3 kg färsk (eller fryst) kyckling
1/2 citron
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm peppar
1 krm cayennepeppar
10 st torkade eller färska aprikoser delade i bitar
grovhackad persilja till garnering
Bulgursallad
4 port kokt bulgur
10 svarta oliver utan kärna
10 soltorkade tomater i strimlor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Sandra! Vi ber så hemskt mycket om ursäkt för detta misstag. Vilket vi såklart kommer att korrigera. Tack för att du uppmärksammade detta! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-09-19"Om du inte tål gluten så hittar du här olika recept på glutenfri bulgur" står det att läsa i samband med detta och två andra receptet. Bulgur är ju gjort av vetekärnor?! Hur får ni ihop det? Det framgår inte i receptet att det är något annat än just bulgur som ska ingå så för mig är det mycket märkligt. Hur tänkte ni där??
Sandra
2016-09-16Kanongod kyckling! Kombinationen timjan och aprikos är en fullträff, kommer att använda denna fler gånger. Bulgursallden testade jag aldrig, vi åt basmatiris till och citronklyftor.
Kristina
2006-08-02