Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Helstekt fruktkyckling med bulgursallad

Förträfflig helstekt kyckling fylld med aprikoser och kryddad med citron, timjan och cayennepeppar. Till kycklingen serverar du en enkel bulgursallad med svarta oliver och soltorkade tomater. Garnera med grovhackad persilja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Gnid in kycklingen med citronen.
  3. Krydda kycklingen in- och utvändigt med timjan, salt, peppar, och cayennepeppar.
  4. Fyll kycklingen med aprikoser.
  5. Stek kycklingen i 50-60 minuter. Kycklingen är färdig när köttsaften är klar utan rosa inslag. Garnera med grovhackad persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/3 kg färsk (eller fryst) kyckling
  • 1/2 citron
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 10 st torkade eller färska aprikoser delade i bitar
  • grovhackad persilja till garnering
Bulgursallad
  • 4 port kokt bulgur
  • 10 svarta oliver utan kärna
  • 10 soltorkade tomater i strimlor
Lägg till i inköpslistan