Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torsk med bellaverde och tartarsås

En perfekt tillagad torsk med bellaverde som både tillför smak och textur. Servera fisken med en ljuvlig och klassisk tartarsås gjord på majonnäs, persilja, finhackad rödlök och cornichoner.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen i extra mycket vatten.
  2. Ansa bellaverden, koka den mjuk med potatisen när det återstår ca 3 minuter av koktiden.
  3. Tartarsås: Skala löken, hacka den, cornichonerna och persiljan. Blanda allt med majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Grönsaker: Skiva rädisorna och blanda med ärtskotten.
  5. Stek torsken i smöret i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera torsken med tartarsås, bellaverde, rädisor, ärtskott och potatis.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 200 g bellaverde
Tartarsås
  • 1/2 rödlök
  • 1 dl cornichons
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 dl majonnäs
  • salt och peppar
Grönsaker
  • 125 g rädisor
  • 1 ask ärtskott (à 100 g)
  • ca 600 g torskfilé
  • 2 msk smör
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3132 kJ / 749 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept