UNDER 30 MIN | Medel

Kallrökt laxpasta med bellaverde och caviar

En lyxig pastarätt med en sås gjord på grädde, rökt lax och dill. Servera med kokt bellaverde, ärskott, citron och kaviar. Bellaverde är en broccoli som även kallas sparrisbroccoli. Den har en långsmal kripspig stam med en fin sötma.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan och bellaverden.
  2. Hacka dillen. Skär laxen i strimlor.
  3. Koka pastan och bellaverden i 3 minuter och häll av i ett durkslag.
  4. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och häll i grädden, låt koka upp.
  5. Rör ner lax och dill i grädden. Låt det bli varmt. Smaka av med peppar.
  6. Skär citronen i klyftor.
  7. Servera pastan och bellaverden med laxsåsen, ärtskott, citron och caviar.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Istället för att koka bellaverden, så kan man råsteka den i lite olja i en stekpanna.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1/2 ask färsk dill (à 20 g)
  • 150 g skivad, kallrökt lax
  • 250 g färsk pasta (gärna reginette)
  • 200 g bellaverde (broccoli)
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • peppar
  • 1/2 citron
  • 1/2 ask ärtskott (à 100 g)
  • 75 g röd caviar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2885 kJ / 690 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept