Kallrökt laxpasta med bellaverde och caviar

1
0
Kallrökt laxpasta med bellaverde och caviar

En lyxig pastarätt med en sås gjord på grädde, rökt lax och dill. Servera med kokt bellaverde, ärskott, citron och kaviar. Bellaverde är en broccoli som även kallas sparrisbroccoli. Den har en långsmal kripspig stam med en fin sötma.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2019

Kallrökt laxpasta med bellaverde och caviar

Ingredienser

2 portioner
1/2
ask färsk dill (à 20 g)
150 g
skivad, kallrökt lax
250 g
färsk pasta (gärna reginette)
200 g
bellaverde (broccoli)
3 dl
matlagningsgrädde
-
peppar
1/2
citron
1/2
ask ärtskott (à 100 g)
75 g
röd caviar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Istället för att koka bellaverden, så kan man råsteka den i lite olja i en stekpanna.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2885 KJ / 690 kCal
Fett 36 g
Salt 7 g
Kolhydrater 49 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept