Kolja med tartarsås och bellaverde

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
2
Kolja med tartarsås och bellaverde

Såsen får sin krämighet från majonnäs och smak från rödlök, cornichons och persilja. Fisken steker du gyllenbrun innan du serverar den med kokt potatis, krispig bellaverde och tartarsåsen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021

Kolja med tartarsås och bellaverde

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
250 g  bellaverde (broccoli)

Tartarsås

1/2   rödlök
1 dl  cornichons
1/2   kruka persilja
2 dl  majonnäs
salt
peppar
ca 600 g  koljafilé
2 msk  smör

Till servering

1   huvudsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt men överraskande gott Gör gärna en egen majonäs - den slår köpt, alla dagar i veckan 😊

Gittan

2021-07-10

Supergod och enkel måltid. Bytte ut 1 dl majonnäs mot turkisk youghurt så blev såsen fräschare och mindre fet.

Eva

2021-05-10

Näringsvärde per portion

Energi3096 KJ / 738 kCal
Fett45 g
Salt1 g
Kolhydrater46 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt kolja med bellaverde och gräslökssås
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med kapris, rödbetor och brynt smör
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baconlindad kolja med krämiga morötter
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med bellaverde och tartarsås
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja i ugn med broccoli och skånsk senap
Betyg 4.3 av 5.
52 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad kolja med prickig sås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga