Kolja med tartarsås och bellaverde
Såsen får sin krämighet från majonnäs och smak från rödlök, cornichons och persilja. Fisken steker du gyllenbrun innan du serverar den med kokt potatis, krispig bellaverde och tartarsåsen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
250 g bellaverde (broccoli)
Tartarsås
1/2 rödlök
1 dl cornichons
1/2 kruka persilja
2 dl majonnäs
salt
peppar
ca 600 g koljafilé
2 msk smör
Till servering
1 huvudsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3096 KJ / 738 kCal
Fett45 g
Salt1 g
Kolhydrater46 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt men överraskande gott Gör gärna en egen majonäs - den slår köpt, alla dagar i veckan 😊
Gittan
2021-07-10Supergod och enkel måltid. Bytte ut 1 dl majonnäs mot turkisk youghurt så blev såsen fräschare och mindre fet.
Eva
2021-05-10