Kolja med tartarsås och bellaverde

1
0
Kolja med tartarsås och bellaverde

Såsen får sin krämighet från majonnäs och smak från rödlök, cornichons och persilja. Fisken steker du gyllenbrun innan du serverar den med kokt potatis, krispig bellaverde och tartarsåsen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2020

Kolja med tartarsås och bellaverde

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
250 g
bellaverde

Tartarsås

1/2
rödlök
1 dl
cornichons
1/2
kruka persilja
2 dl
majonnäs
-
salt
-
peppar
ca 600 g
koljafilé
2 msk
smör

Till servering

1
huvudsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3096 KJ / 738 kCal
Fett 45 g
Salt 1 g
Kolhydrater 46 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept