Stekt torsk med tartarsås och bellaverde

10
1
Stekt torsk med tartarsås och bellaverde

Stekt torsk med tartarsås och bellaverde, en rätt som bjuder på flera fantastiska smaker. Den krämiga tartarsåsen som serveras som tillbehör får smak av lök, cornichoner, dill och kapris som blandas med krämig majonnäs. Avnjut ihop med den saftiga torsken och nykokt potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2015

Stekt torsk med tartarsås och bellaverde

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Tartarsås

1
schalottenlök
1 dl
cornichons
20 g
dill
2 msk
kapris
1 1/2 dl
majonnäs
-
salt och svartpeppar

Tillbehör

200 g
bellaverde
1/2
förp rädisor (à 125 g)
1
citron

Torsk

600 g
torsk
2 msk
smör

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs eller byt till smetana.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Vänd torsken i mjöl innan den steks så får man en bättre stekyta.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Sara

6/8/2015

Jättegod Tartarsås! Men jag gjorde den även utan sharlottenlök och då blev den ännu godare :)

Näringsvärde per portion

Energi 2677 KJ / 640 kCal
Fett 36 g
Salt 2.85 g
Kolhydrater 42 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept