Stekt torsk med tartarsås och bellaverde
Stekt torsk med tartarsås och bellaverde, en rätt som bjuder på flera fantastiska smaker. Den krämiga tartarsåsen som serveras som tillbehör får smak av lök, cornichoner, dill och kapris som blandas med krämig majonnäs. Avnjut ihop med den saftiga torsken och nykokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Tartarsås
1 schalottenlök
1 dl cornichons
20 g dill
2 msk kapris
1 1/2 dl majonnäs
salt
svartpeppar
Tillbehör
200 g bellaverde
1/2 förp rädisor (à 125 g)
1 citron
Torsk
600 g torsk
2 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2677 KJ / 640 kCal
Fett36 g
Salt2.85 g
Kolhydrater42 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegod Tartarsås! Men jag gjorde den även utan sharlottenlök och då blev den ännu godare :)
Sara
2015-06-08