Stekt torsk med tartarsås och bellaverde

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
1
Stekt torsk med tartarsås och bellaverde

Stekt torsk med tartarsås och bellaverde, en rätt som bjuder på flera fantastiska smaker. Den krämiga tartarsåsen som serveras som tillbehör får smak av lök, cornichoner, dill och kapris som blandas med krämig majonnäs. Avnjut ihop med den saftiga torsken och nykokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2015

Stekt torsk med tartarsås och bellaverde

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Tartarsås

1 schalottenlök
1 dl cornichons
20 g dill
2 msk kapris
1 1/2 dl majonnäs
salt
svartpeppar

Tillbehör

200 g bellaverde
1/2 förp rädisor (à 125 g)
1 citron

Torsk

600 g torsk
2 msk smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Jättegod Tartarsås! Men jag gjorde den även utan sharlottenlök och då blev den ännu godare :)

Sara

2015-06-08

Näringsvärde per portion

Energi2677 KJ / 640 kCal
Fett36 g
Salt2.85 g
Kolhydrater42 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torsk med dill- och ansjovissås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sprödbakad torsk med cornichonskräm
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med bellaverde och tartarsås
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörstekt torsk med remouladsås
Betyg 2.9 av 5.
130 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Currygratinerad torsk med persilja
Betyg 3.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sprödbakad torsk med dillmajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga