UNDER 30 MIN | Medel

Torsk med avokadoröra och ris

Här kommer det torsk serverad! Som äts tillsammans med en underbart krämig avokadoröra, som kryddas efter behag, och nykokt härligt ris. En middag för både helg och vardag helt enkelt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Torsk: Blanda mjölet med kryddorna och saltet på en tallrik. Doppa torsken i blandningen.
  3. Stek torsken i oljan i en stekpanna ca 6 minuter, vänd fisken efter halva tiden.
  4. Avokadoröra: Dela, kärna och gröp ur avokadorna och mosa dem. Skär tomaten i små tärningar. Rör ihop avokado och tomat och pressa i vitlöken. Smaka av med saft från citronen och salt och peppar.
  5. Servera torsken med ris och avokadoröra.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.

Tips

Smaka av avokadoröran med lite sambal oelek.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Torsk
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm chiliflakes
  • 1/2 tsk salt
  • 600 g torskfilé
  • 2 msk olja
Avokadoröra
  • 2 avokador
  • 1 tomat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lime eller citron
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2250 kJ / 538 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept