Torsk med avokadoröra och ris
Här kommer det torsk serverad! Som äts tillsammans med en underbart krämig avokadoröra, som kryddas efter behag, och nykokt härligt ris. En middag för både helg och vardag helt enkelt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Torsk
1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk paprikapulver
1 krm spiskummin
1 krm chiliflakes
1/2 tsk salt
600 g torskfilé
2 msk olja
Avokadoröra
2 avokador
1 tomat
1 vitlöksklyfta
1 lime eller citron
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2250 KJ / 538 kCal
Fett20 g
Salt2.7 g
Kolhydrater54 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ser ut som något min mor skulle servera på 80 talet, inga grönsaker
Jan
2024-11-25