Torsk med avokadoröra och ris

14
0
Torsk med avokadoröra och ris

Här kommer det torsk serverad! Som äts tillsammans med en underbart krämig avokadoröra, som kryddas efter behag, och nykokt härligt ris. En middag för både helg och vardag helt enkelt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2019

Torsk med avokadoröra och ris

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn

Torsk

1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
paprikapulver
1 krm
spiskummin
1 krm
chiliflakes
1/2 tsk
salt
600 g
torskfilé
2 msk
olja

Avokadoröra

2
avokador
1
tomat
1
vitlöksklyfta
1
lime eller citron
-
salt
-
peppar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.

Gör så här

Tips

Smaka av avokadoröran med lite sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2250 KJ / 538 kCal
Fett 20 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 54 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept