Crispy chicken nuggets med dipp

140
0
Crispy chicken nuggets med dipp

Krispiga chicken nuggets gjorda på panerade, möra kycklingfiléer som först steks och sedan gräddas i ugnen. Servera med färgsprakande grönsaksstavar, en smarrig, solgul dippsås med sting och nykokt ris. Hoppas det smakar!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2017

Crispy chicken nuggets med dipp

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn

Nuggets

4 kycklingfiléer
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 1/2 dl ströbröd eller panko
1/2 dl olja

Grönsaker

3 morötter
1 gurka

Dipp

1 1/2 dl gräddfil
1/2 msk curry
1/2 msk sweet chilisås

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

140

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3057 KJ / 731 kCal
Fett 23.8 g
Salt 1.54 g
Kolhydrater 78.1 g
Protein 48.3 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden