Crispy chicken nuggets med dipp
Krispiga chicken nuggets gjorda på panerade, möra kycklingfiléer som först steks och sedan gräddas i ugnen. Servera med färgsprakande grönsaksstavar, en smarrig, solgul dippsås med sting. Hoppas det smakar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2024
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis eller 4 port ris
1 msk olja (om potatis används)
Nuggets
4 kycklingfiléer
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 1/2 dl ströbröd eller panko
1/2 dl olja
Grönsaker
3 morötter
1 gurka
Dipp
1 1/2 dl gräddfil
1/2 msk curry
1/2 msk sweet chilisås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2714 KJ / 648 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater66 g
Protein39 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Synd bara att man inte fick bröstfile som det stod i receptet. Jag fick lårfile istället. Det är väl billigare att skicka med det istället för bröstfile.
Wilhelm
2024-09-30under 45 minuter, ja om man täcknamn bort 60minuter på tiden så hamnar jag där också…
Torbjörn
2024-09-27Så gott! Dotterns spontana kommentar -kan detta vara i matkassen varje vecka?!
Frida
2024-09-24