Crispy chicken med dipp och grönsaksstavar

7
3 Klimatsmart
Crispy chicken med dipp och grönsaksstavar

Nu kan du äntligen laga dina egna kycklingbitar med krispigt tuggmotstånd. Du vänder filéerna i kryddmixen innan de steks gyllene i pannan. Du äter detta ihop med kokt ris, lite grönsaksstavar, och självklart en dipp som gör att kycklingen verkligen kommer till sin rätt!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2020

Crispy chicken med dipp och grönsaksstavar

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
1/2
gurka
2
morötter
1 1/2 dl
majonnäs
2 msk
chilisås
600 g
minutfilé av kyckling
50 g
crispy chicken kryddmix
1 msk
olja

För alla

Kontrollera innehållet i majonnäsen och kryddmixen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Chilissåsen kan bytas ut mot 1/2 tsk srirachasås eller 1 msk sweet chilisås (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Anette

1/16/2021

Vad för sorts kryddmix är är ICAs eller Santa Maria ?

Natacha

12/9/2020

Grym vardagsmat

Anna

4/7/2020

Mums! Hela familjen åt med god aptit!

Näringsvärde per portion

Energi 2869 KJ / 686 kCal
Fett 32 g
Salt 4 g
Kolhydrater 58 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept