Crispy chicken med dipp och grönsaksstavar
Nu kan du äntligen laga dina egna kycklingbitar med krispigt tuggmotstånd. Du vänder filéerna i kryddmixen innan de steks gyllene i pannan. Du äter detta ihop med kokt ris, lite grönsaksstavar, och självklart en dipp som gör att kycklingen verkligen kommer till sin rätt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1/2 gurka
2 morötter
1 1/2 dl majonnäs
2 msk chilisås
600 g minutfilé av kyckling
50 g crispy chicken kryddmix
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2869 KJ / 686 kCal
Fett32 g
Salt4 g
Kolhydrater58 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott med många smaker! Lättlagat
Kent
2021-06-16Vad för sorts kryddmix är är ICAs eller Santa Maria ?
Anette
2021-01-16Grym vardagsmat
Natacha
2020-12-09