UNDER 45 MIN | Medel

Crispy chicken med dipp och grönsaksstavar

Nu kan du äntligen laga dina egna kycklingbitar med krispigt tuggmotstånd. Du vänder filéerna i kryddmixen innan de steks gyllene i pannan. Du äter detta ihop med kokt ris, lite grönsaksstavar, och självklart en dipp som gör att kycklingen verkligen kommer till sin rätt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen om fryst används.
  2. Koka riset. 
  3. Skär gurka och morötter i stavar.
  4. Blanda majonnäsen med chilisåsen.
  5. Skär kycklingen i 3 bitar. Häll ut kryddan på en tallrik och vänd kycklingbitarna i den. Stek kycklingen runt om i oljan i en stekpanna ca 6 minuter eller tills de har en innertemperatur på 72°C.
  6. Servera kycklingen med ris, chilimajonnäs och grönsaksstavar.

För alla

Kontrollera innehållet i majonnäsen och kryddmixen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Chilissåsen kan bytas ut mot 1/2 tsk srirachasås eller 1 msk sweet chilisås (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1/2 gurka
  • 2 morötter
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 2 msk chilisås
  • 600 g minutfilé av kyckling
  • 50 g crispy chicken kryddmix
  • 1 msk olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2869 kJ / 686 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept