Chicken Nuggets med currydipp

18
3
Chicken Nuggets med currydipp

Chicken nuggets med currydipp är ett fräscht och välsmakande recept för hela familjen där saftiga kycklingfilébitar rullas i kryddat ströbröd och steks i olja. Till dessa serveras en supersmarrig currydipp, gurkstavar och nykokt ris. Låt gärna barnen vara med och tillaga maten! Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2014

Chicken Nuggets med currydipp

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Nuggets

4 kycklingfiléer
1 dl ströbröd
2 msk paprikapulver
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
3 msk olja

Currydipp

2 dl gräddfil
1 msk curry
salt och peppar
1 gurka

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Eva

2015-08-06

Jättebra men jag gör bitarna mycket mindre och serverar med gräddfil och färdig sötsur sås på flaska.

Erica

2014-05-08

Jättegott, och enkelt att göra!

Margaretha

2014-04-22

Supergott och enkelt att laga. 10-årigt barnbarn stod för matlagningen! Han tyckte det var jättegott!!

Näringsvärde per portion

Energi 2296 KJ / 549 kCal
Fett 18 g
Salt 23 g
Kolhydrater 58 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden