Chicken Nuggets med currydipp

18
3
Chicken Nuggets med currydipp

Chicken nuggets med currydipp är ett fräscht och välsmakande recept för hela familjen där saftiga kycklingfilébitar rullas i kryddat ströbröd och steks i olja. Till dessa serveras en supersmarrig currydipp, gurkstavar och nykokt ris. Låt gärna barnen vara med och tillaga maten! Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2014

Chicken Nuggets med currydipp

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Nuggets

4
kycklingfiléer
1 dl
ströbröd
2 msk
paprikapulver
1/2 tsk
salt
1/2 krm
svartpeppar
3 msk
olja

Currydipp

2 dl
gräddfil
1 msk
curry
-
salt och peppar
1
gurka

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Eva

8/6/2015

Jättebra men jag gör bitarna mycket mindre och serverar med gräddfil och färdig sötsur sås på flaska.

Erica

5/8/2014

Jättegott, och enkelt att göra!

Margaretha

4/22/2014

Supergott och enkelt att laga. 10-årigt barnbarn stod för matlagningen! Han tyckte det var jättegott!!

Näringsvärde per portion

Energi 2296 KJ / 549 kCal
Fett 18 g
Salt 2.3 g
Kolhydrater 58 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept