Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chicken Nuggets med currydipp

Chicken nuggets med currydipp är ett fräscht och välsmakande recept för hela familjen där saftiga kycklingfilébitar rullas i kryddat ströbröd och steks i olja. Till dessa serveras en supersmarrig currydipp, gurkstavar och nykokt ris. Låt gärna barnen vara med och tillaga maten! Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Nuggets: Skär varje kycklingfilé i tre bitar.
  4. Blanda ströbröd, paprikapulver, salt och peppar.
  5. Vänd kycklingbitarna i ströbrödet och stek i omgångar i oljan i en stekpanna tills kycklingen får fin färg. Lägg bitarna i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 5 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
  6. Currydipp: Blanda gräddfilen med curry och smaka av med salt och peppar.
  7. Skär gurkan i stavar.
  8. Servera nuggets med ris, currydipp och gurka.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Nuggets
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk paprikapulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 3 msk olja
Currydipp
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk curry
  • salt och peppar
  • 1 gurka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2235 kJ / 535 kCal