Stekt torsk med curryremoulad

13
3
Stekt torsk med curryremoulad

Stekt torsk och potatis med en liten tvist. Byt ut den klassiska remouladsåsen mot en curryremoulad – gott och enkelt att laga. En perfekt rätt att involvera barnen i, varför inte låta dem hjälpa till med paneringen och se till så att fisken är täckt innan den är redo för stekpannan?

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2020

Stekt torsk med curryremoulad

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
390 g pickles
1 1/2 dl majonnäs
2 tsk curry
salt
peppar
1/2 påse fryst grönmix (à 500 g)
600 g torskfilé
1 dl vetemjöl
2 msk smör eller olja

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen. 
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Marcus

2020-12-11

Skippade mjölet och körde i ugn med massa smör till 56 grader. Gott! Såsen var väldigt god.

Magnus

2020-12-08

Jättegod och enkel rätt. Curryremouladen var riktigt god!

Magdalena

2020-12-07

Super gott och enkelt! 5/5

Näringsvärde per portion

Energi 2879 KJ / 687 kCal
Fett 34 g
Salt 3 g
Kolhydrater 59 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept