Stekt torsk med curryremoulad
Stekt torsk och potatis med en liten tvist. Byt ut den klassiska remouladsåsen mot en curryremoulad – gott och enkelt att laga. En perfekt rätt att involvera barnen i, varför inte låta dem hjälpa till med paneringen och se till så att fisken är täckt innan den är redo för stekpannan?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 förp pickles (à 390 g)
1 1/2 dl majonnäs
2 tsk curry
salt
peppar
1/2 påse fryst grönmix (à 500 g)
600 g torskfilé
1 dl vetemjöl
2 msk rapsolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3203 KJ / 764 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater74 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
jättegott!
Christina
2023-10-10Jättegott! Curry remolaoud blev supergott till fisken.
Charlotte
2022-12-23Använde torskrygg som panerades i vetemjöl, vispat ägg och Panko.
Ulf
2022-01-29