Torsk med ansjoviskräm och ljummen ärtsallad

6
1
Torsk med ansjoviskräm och ljummen ärtsallad

Denna ansjoviskräm är helt magisk. Med bara gräslök, smetana, salt och peppar framhävs dess smak på ett otroligt sätt. Servera ansjoviskrämen till smörstekt torsk, kokt potatis och en ljummen ärtsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2023

Torsk med ansjoviskräm och ljummen ärtsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Ansjoviskräm

10 ansjovisfiléer
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
2 dl smetana
salt
peppar

Torsk

600 g torskfilé
1/2 dl mjöl
2 msk smör

Ärtsallad

1/2 förp salladslök (à 125 g)
250 g gröna frysta ärtor
1 msk smör
65 g babyspenat

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana och laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.



Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Annika

2022-01-11

Supergott! Det här kommer vi att äta fler gånger! Gjorde potatismos till och det var populärt i familjen. Ansjoviskrämen toppengod, precis lagom smak och den varma salladen passade perfekt till!

Näringsvärde per portion

Energi 2764 KJ / 657 kCal
Fett 33 g
Salt 2 g
Kolhydrater 47 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden