Torsk med ansjoviskräm och ljummen ärtsallad

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
1
Torsk med ansjoviskräm och ljummen ärtsallad

Denna ansjoviskräm är helt magisk. Med bara gräslök, smetana, salt och peppar framhävs dess smak på ett otroligt sätt. Servera ansjoviskrämen till smörstekt torsk, kokt potatis och en ljummen ärtsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2023

Torsk med ansjoviskräm och ljummen ärtsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Ansjoviskräm

10 ansjovisfiléer
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
2 dl smetana
salt
peppar

Torsk

600 g torskfilé
1/2 dl mjöl
2 msk smör

Ärtsallad

1/2 förp salladslök (à 125 g)
250 g gröna frysta ärtor
1 msk smör
65 g babyspenat

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Supergott! Det här kommer vi att äta fler gånger! Gjorde potatismos till och det var populärt i familjen. Ansjoviskrämen toppengod, precis lagom smak och den varma salladen passade perfekt till!

Annika

2022-01-11

Näringsvärde per portion

Energi2764 KJ / 657 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Panerad torsk med dillmajonnäs och sockerärtor
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ansjovisbakad torsk
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med äggsås och citronmarinerad minigurka
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med ansjovissås och ärtor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sprödbakad torsk med krossade ärtor och mynta
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med ansjovissås
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga