Torsk med ansjoviskräm och ljummen ärtsallad
Denna ansjoviskräm är helt magisk. Med bara gräslök, smetana, salt och peppar framhävs dess smak på ett otroligt sätt. Servera ansjoviskrämen till smörstekt torsk, kokt potatis och en ljummen ärtsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Ansjoviskräm
10 ansjovisfiléer
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
2 dl smetana
salt
peppar
Torsk
600 g torskfilé
1/2 dl mjöl
2 msk smör
Ärtsallad
1/2 förp salladslök (à 125 g)
250 g gröna frysta ärtor
1 msk smör
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2764 KJ / 657 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergott! Det här kommer vi att äta fler gånger! Gjorde potatismos till och det var populärt i familjen. Ansjoviskrämen toppengod, precis lagom smak och den varma salladen passade perfekt till!
Annika
2022-01-11