Pocherad torskfilé med ägg, ansjovis och gräslök

Att pochera fisk är förvånansvärt enkelt - tricket är att vattnet inte ska stormkoka. Lägg ner fisken i det småkokande vattnet och ta sedan kastrullen ifrån plattan så blir den pocherad utan att koka sönder i bitar. Serveras med kokta grönsaker och en smarrig äggkräm till. Både hälsosamt och underbart gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2014

Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
900 g fast potatis
Torsk
1 morot
1 fänkål
6 dl vatten
1/2 citron
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
2 tsk salt
Äggkräm
3 ägg
1 kruka gräslök
100 g ansjovisfilé
2 dl crème fraiche
peppar
Gör så här
00:09:00
00:10:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2398 KJ / 574 kCal
Fett24.7 g
Kolhydrater44.7 g
Protein39.2 g
Kommentarer
Såsen är sanslöst god
Oliver
2014-07-18Smakade OK men ingen wow upplevelse
Rosita
2014-03-27