Pocherad torskfilé med ägg, ansjovis och gräslök

6
2
Pocherad torskfilé med ägg, ansjovis och gräslök

Att pochera fisk är förvånansvärt enkelt - tricket är att vattnet inte ska stormkoka. Lägg ner fisken i det småkokande vattnet och ta sedan kastrullen ifrån plattan så blir den pocherad utan att koka sönder i bitar. Serveras med kokta grönsaker och en smarrig äggkräm till. Både hälsosamt och underbart gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2014

Pocherad torskfilé med ägg, ansjovis och gräslök

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé
900 g fast potatis

Torsk

1 morot
1 fänkål
6 dl vatten
1/2 citron
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
2 tsk salt

Äggkräm

3 ägg
1 kruka gräslök
100 g ansjovisfilé
2 dl crème fraiche
peppar

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Oliver

2014-07-18

Såsen är sanslöst god

Rosita

2014-03-27

Smakade OK men ingen wow upplevelse

Näringsvärde per portion

Energi 2398 KJ / 574 kCal
Fett 247 g
Kolhydrater 447 g
Protein 392 g
Läs mer om näringsvärden