Pocherad torskfilé med ägg, ansjovis och gräslök

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
2
Pocherad torskfilé med ägg, ansjovis och gräslök

Att pochera fisk är förvånansvärt enkelt - tricket är att vattnet inte ska stormkoka. Lägg ner fisken i det småkokande vattnet och ta sedan kastrullen ifrån plattan så blir den pocherad utan att koka sönder i bitar. Serveras med kokta grönsaker och en smarrig äggkräm till. Både hälsosamt och underbart gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2014

Pocherad torskfilé med ägg, ansjovis och gräslök

Ingredienser

4 portioner
600 g  torskfilé
900 g  fast potatis

Torsk

1   morot
1   fänkål
6 dl  vatten
1/2   citron
5   vitpepparkorn
1   lagerblad
2 tsk  salt

Äggkräm

3   ägg
1   kruka gräslök
100 g  ansjovisfilé
2 dl  crème fraiche
peppar

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Såsen är sanslöst god

Oliver

2014-07-18

Smakade OK men ingen wow upplevelse

Rosita

2014-03-27

Näringsvärde per portion

Energi2398 KJ / 574 kCal
Fett24.7 g
Kolhydrater44.7 g
Protein39.2 g

Testa liknande recept

Skaldjursfond
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Eggs florentine
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fänkålsinkokt lax
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med ansjovissås och ärtor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med ansjovissås
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga