Torsk med äggsås och broccoli

12
2
Torsk med äggsås och broccoli

Smörstekt torsk serveras här med den klassiska äggsåsen. Äggsås gör du enkelt med mjölk, vetemjöl och självklart kokta ägg. Smaksätt sedan såsen med färsk klippt persilja och citronskal. Servera fisken och såsen med krispig broccoli och nykokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2018

Torsk med äggsås och broccoli

Ingredienser

4 portioner
2 förp torskfilé (à 400 g)
900 g potatis
3 ägg
1 citron
250 g broccoli
3 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1/2 kruka persilja
salt
peppar

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller margarin. Välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Lars

2021-03-08

Riktigt gott!

Bengt-erik

2020-09-03

Det blev en god torsk för alla, även de som inte är så förtjust i fisk. Äggsåsen gjorde sitt

Näringsvärde per portion

Energi 2426 KJ / 580 kCal
Fett 17 g
Salt 26 g
Kolhydrater 53 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden