Torsk med äggsås och broccoli
Smörstekt torsk serveras här med den klassiska äggsåsen. Äggsås gör du enkelt med mjölk, vetemjöl och självklart kokta ägg. Smaksätt sedan såsen med färsk klippt persilja och citronskal. Servera fisken och såsen med krispig broccoli och nykokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2018
Ingredienser
4 portioner
2 förp torskfilé (à 400 g)
900 g potatis
3 ägg
1 citron
250 g broccoli
3 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1/2 kruka persilja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2426 KJ / 580 kCal
Fett17 g
Salt2.6 g
Kolhydrater53 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott men slarva inte med kryddningen
Magnus
2024-06-09Riktigt gott!
Lars
2021-03-08Det blev en god torsk för alla, även de som inte är så förtjust i fisk. Äggsåsen gjorde sitt
Bengt-erik
2020-09-03