Torsk med äggsås och citronmarinerad minigurka

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
1
Torsk med äggsås och citronmarinerad minigurka

Torsk med äggsås är en husmansklassiker som går hem i alla väder. Rätten får en ny dimension tack vare snackgurka, som marineras med citron och olivolja och balanserar upp den goda såsen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016

Torsk med äggsås och citronmarinerad minigurka

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g fast potatis

Äggsås

3 ägg
1 1/2 msk smör
2 msk mjöl
3 dl mjölk
1/2 kruka persilja

Marinerad gurka

250 g snackgurka
1 citron
2 msk olivolja
salt
peppar

Torsk

600 g torskfilé
1 1/2 msk smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Riktigt gott!!

Sandra

2016-10-26

Näringsvärde per portion

Energi2448 KJ / 585 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ansjovisbakad torsk med dill
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baconlindad torsk med gurka
Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med romsås
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad torsk med dillmajonnäs och sockerärtor
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med ansjoviskräm och ljummen ärtsallad
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratäng med torsk, dillsås och pepparrotsgurka
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga