Torsk med äggsås och citronmarinerad minigurka

6
1
Torsk med äggsås och citronmarinerad minigurka

Torsk med äggsås är en husmansklassiker som går hem i alla väder. Rätten får en ny dimension tack vare snackgurka, som marineras med citron och olivolja och balanserar upp den goda såsen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016

Torsk med äggsås och citronmarinerad minigurka

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
fast potatis

Äggsås

3
ägg
1 1/2 msk
smör
2 msk
mjöl
3 dl
mjölk
1/2
kruka persilja

Marinerad gurka

250 g
snackgurka
1
citron
2 msk
olivolja
-
salt och peppar

Torsk

600 g
torskfilé
1 1/2 msk
smör

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Försök att vända fisken bara en gång då den lätt faller isär.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Sandra

10/26/2016

Riktigt gott!!

Näringsvärde per portion

Energi 2448 KJ / 585 kCal
Fett 22 g
Salt 2 g
Kolhydrater 50 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept