Torsk med äggsås och citronmarinerad minigurka
Torsk med äggsås är en husmansklassiker som går hem i alla väder. Rätten får en ny dimension tack vare snackgurka, som marineras med citron och olivolja och balanserar upp den goda såsen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
Äggsås
3 ägg
1 1/2 msk smör
2 msk mjöl
3 dl mjölk
1/2 kruka persilja
Marinerad gurka
250 g snackgurka
1 citron
2 msk olivolja
salt och peppar
Torsk
600 g torskfilé
1 1/2 msk smör
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Försök att vända fisken bara en gång då den lätt faller isär.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2448 KJ / 585 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Riktigt gott!!
Sandra
2016-10-26