Torsk med äggsås och citronmarinerad minigurka
Torsk med äggsås är en husmansklassiker som går hem i alla väder. Rätten får en ny dimension tack vare snackgurka, som marineras med citron och olivolja och balanserar upp den goda såsen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
Äggsås
3 ägg
1 1/2 msk smör
2 msk mjöl
3 dl mjölk
1/2 kruka persilja
Marinerad gurka
250 g snackgurka
1 citron
2 msk olivolja
salt
peppar
Torsk
600 g torskfilé
1 1/2 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2448 KJ / 585 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Riktigt gott!!
Sandra
2016-10-26