Stekt torsk med äggsås och broccoli
En klassisk favorit av stekt torsk med äggsås och broccoli. Såsen görs genom att koka äggen hårda och sedan spola dem kalla. Förbered såsen och blanda ned grovhackat ägg och persilja. Servera sedan frasig stekt torsk med den krämiga äggsåsen, kokt broccoli och gärna citronklyftor. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2023
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
900 g potatis
3 ägg
1/2 citron
250 g broccoli
3 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 msk färsk eller fryst hackad persilja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2123 KJ / 506 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein43 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Paj
Zeinab
2015-05-12Mycket gott men wokade broccolin i olivolja med citron. Klar favorit till vardags.
Karin
2014-11-15