Stekt torsk med äggsås och broccoli

24
2
Stekt torsk med äggsås och broccoli

En klassisk favorit av stekt torsk med äggsås och broccoli. Såsen görs genom att koka äggen hårda och sedan spola dem kallt. Förbered såsbasen och blanda ned grovhackat ägg och persilja. Servera sedan frasig stekt torsk med den krämiga äggsåsen, kokt broccoli och en citronklyfta. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2014

Stekt torsk med äggsås och broccoli

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé
900 g potatis
3 ägg
1 citron
250 g broccoli
3 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1/2 kruka persilja
salt och peppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av matfett och mjölk.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Zeinab

2015-05-12

Paj

Karin

2014-11-15

Mycket gott men wokade broccolin i olivolja med citron. Klar favorit till vardags.

Näringsvärde per portion

Energi 2175 KJ / 520 kCal
Fett 16 g
Salt 2.34 g
Kolhydrater 48 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden