Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torsk med brynt smör och pepparrot

Här har du en torskrätt i sitt esse. Den rimmade torskfilén steker du i smör och kryddar efter smak. Det brynta smöret som serveras till har en nötig smak som gifter sig otroligt fint med pepparoten, salladslöken och persiljan. Serveras med nykokt potatis och krispiga sockerärtor. Ät och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen. Ansa och koka sockerärtorna med potatisen när det återstår ca 3 minuter av koktiden.
  2. Skala och riv pepparroten.
  3. Skär salladslöken i tunna skivor. Hacka persiljan. Ansa salladen och skär i bitar.
  4. Stek torsken i lite av smöret i en stekpanna. Peppra fisken.
  5. Smält resten av smöret och låt det sjuda tills det blir lite nötigt i tonen. Vänd ner pepparrot, salladslök och persilja.
  6. Servera torsken med potatis, sockerärtor, sallad och pepparrotssmör.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis (gärna amandine)
  • 1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • 2 salladslökar
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 1 hjärtsallad
  • 250 g rimmad torskfilé
  • 50 g smör
  • peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2140 kJ / 511 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept