Torsk med brynt smör och pepparrot

Betyg 3.8 av 5.
21 personer har röstat
6
Torsk med brynt smör och pepparrot

Här har du en torskrätt i sitt esse. Den rimmade torskfilén steker du i smör och kryddar efter smak. Det brynta smöret som serveras till har en nötig smak som gifter sig otroligt fint med pepparoten, salladslöken och persiljan. Serveras med nykokt potatis och krispiga sockerärtor. Ät och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2018

Torsk med brynt smör och pepparrot

Ingredienser

2 portioner
450 g potatis (gärna amandine)
1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
1 msk riven färsk pepparrot
2 salladslökar
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1 hjärtsallad
250 g rimmad torskfilé
50 g smör
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Kan man förbereda denna rätt i förväg?

Linnea

2024-01-28

Hej Linnea! Just den här rätten är lite svår att förbereda. Men det brynta smöret kan du göra och bara värma lite i mikron vid servering till exempel. Pepparroten går också att riva i förväg. Torsken blir godast nystekt. Lycka till! Vänliga hälsningar Margareta.

Redaktionen

2024-01-29

Jättegott, jag tog hackad rödlök istället för salladslök och lät det puttra med smöret och det blev perfekt

Ann-cathrine

2023-02-11

Jätte gott😊

Ingegärd

2022-02-12

Näringsvärde per portion

Energi2140 KJ / 511 kCal
Fett22 g
Salt4 g
Kolhydrater44 g
Protein32 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torsk med varm äggsås
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med remoulad
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dillstekt torsk med remoulad
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lyxig torskfilé med pepparrotssmör och dillpotatis
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad lax med vitlöksyoghurt
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt torsk med lime- och jalapeñomajo
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga