Torsk med brynt smör och pepparrot

15
3
Torsk med brynt smör och pepparrot

Här har du en torskrätt i sitt esse. Den rimmade torskfilén steker du i smör och kryddar efter smak. Det brynta smöret som serveras till har en nötig smak som gifter sig otroligt fint med pepparoten, salladslöken och persiljan. Serveras med nykokt potatis och krispiga sockerärtor. Ät och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2018

Torsk med brynt smör och pepparrot

Ingredienser

2 portioner
450 g
potatis (gärna amandine)
1/2
förp sockerärtor (à 150 g)
1 msk
riven färsk pepparrot
2
salladslökar
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
1
hjärtsallad
250 g
rimmad torskfilé
50 g
smör
-
peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Maria

2021-03-28

Mycket gott. Jag lät salladslöken puttra med i smöret så den blev mjukare.

Leif

2018-11-16

En rätt trist rätt. Rimningen av torsken gör att den blir väldigt salt. Gör inte om denna rätt :(

Cecilia

2018-01-20

Väldigt gott! Detta ska jag göra igen

Näringsvärde per portion

Energi 2140 KJ / 511 kCal
Fett 22 g
Salt 4 g
Kolhydrater 44 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept