Torsk med brynt smör och pepparrot
Här har du en torskrätt i sitt esse. Den rimmade torskfilén steker du i smör och kryddar efter smak. Det brynta smöret som serveras till har en nötig smak som gifter sig otroligt fint med pepparoten, salladslöken och persiljan. Serveras med nykokt potatis och krispiga sockerärtor. Ät och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2018
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis (gärna amandine)
1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
1 msk riven färsk pepparrot
2 salladslökar
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1 hjärtsallad
250 g rimmad torskfilé
50 g smör
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2140 KJ / 511 kCal
Fett22 g
Salt4 g
Kolhydrater44 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kan man förbereda denna rätt i förväg?
Linnea
2024-01-28Hej Linnea! Just den här rätten är lite svår att förbereda. Men det brynta smöret kan du göra och bara värma lite i mikron vid servering till exempel. Pepparroten går också att riva i förväg. Torsken blir godast nystekt. Lycka till! Vänliga hälsningar Margareta.
Redaktionen
2024-01-29Jättegott, jag tog hackad rödlök istället för salladslök och lät det puttra med smöret och det blev perfekt
Ann-cathrine
2023-02-11Jätte gott😊
Ingegärd
2022-02-12