Matjesbakad torsk med dillsås

10
5
Matjesbakad torsk med dillsås

Denna ugnsbakade torskfilé passar utmärkt ihop med den salta matjessillen, och den äts mer än gärna tillsammans med smetanan som blandats med härlig dill. Smaklig fisk!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2021

Matjesbakad torsk med dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
250 g
broccoli

Dillsås

20 g
färsk dill
2 dl
smetana
-
salt
-
peppar

Torsk

200 g
matjessill
600 g
torskfilé
1 krm
svartpeppar
65 g
mâchesallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Råstek broccolin i lite olja i en stekpanna.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Elizabet

2021-03-08

Om man inte älskar matjesill är detta inte en trevlig kombo.

Kerstin

2021-03-03

Trevlig kombo tyckte vi.

Robert

2021-03-02

Vi gillade den skarpt. Väl avvägt. Slog lite spad och ett tags med salter på torsken för ökad smak.

Näringsvärde per portion

Energi 2876 KJ / 684 kCal
Fett 34 g
Salt 4.4 g
Kolhydrater 49 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept