Matjesbakad torsk med dillsås

Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
6
Matjesbakad torsk med dillsås

Denna ugnsbakade torskfilé passar utmärkt ihop med den salta matjessillen, och den äts mer än gärna tillsammans med smetanan som blandats med härlig dill. Smaklig fisk!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2021

Matjesbakad torsk med dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
250 g  broccoli

Dillsås

20 g  färsk dill
2 dl  smetana
salt
peppar

Torsk

200 g  matjessill
600 g  torskfilé
1 krm  svartpeppar
65 g  mâchesallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Råstek broccolin i lite olja i en stekpanna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiska smaker!

Carina

2022-06-18

Om man inte älskar matjesill är detta inte en trevlig kombo.

Elizabet

2021-03-08

Trevlig kombo tyckte vi.

Kerstin

2021-03-03

Näringsvärde per portion

Energi2876 KJ / 684 kCal
Fett34 g
Salt4.4 g
Kolhydrater49 g
Protein43 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torsk med dragonkräm och rödbetor
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med romsås
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med dragon, rödbetor och brynt smör
Betyg 3.1 av 5.
171 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med rödbetor och brynt smörkräm
Betyg 4.5 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med krasse- och ansjovissås
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med kapris och rödbetor
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga