Matjesbakad torsk med dillsås
Denna ugnsbakade torskfilé passar utmärkt ihop med den salta matjessillen, och den äts mer än gärna tillsammans med smetanan som blandats med härlig dill. Smaklig fisk!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
250 g broccoli
Dillsås
20 g färsk dill
2 dl smetana
salt
peppar
Torsk
200 g matjessill
600 g torskfilé
1 krm svartpeppar
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2876 KJ / 684 kCal
Fett34 g
Salt4.4 g
Kolhydrater49 g
Protein43 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiska smaker!
Carina
2022-06-18Om man inte älskar matjesill är detta inte en trevlig kombo.
Elizabet
2021-03-08Trevlig kombo tyckte vi.
Kerstin
2021-03-03