ÖVER 60 MIN | Medel

Torshi – persisk grönsaksblandning

En chilihet och vinägersyrlig grönsaksinläggning som är lätt att göra. Blanda blomkål, vitkål, stjälkselleri och mangold med färska örter, låt stå i två veckor och njut sedan den goda blandningen till höstens grytor och andra kötträtter.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger ca 2,5 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morötter och rödbetor. Skala och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och strimla chilin. Skär alla grönsaker i stora bitar.
  2. Varva lager av grönsaker i en ren glasburk. Lägg örterna överst (hela kvistar).
  3. Blanda salt, vatten och äppelcidervinäger och häll över grönsakerna. 
  4. Sätt på locket och låt grönsakerna stå minst 2 veckor i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per dl.

Ingredienser

Portioner: Ger ca 2,5 liter
  • 3 morötter (gärna i olika färger, t ex gul, lila och orange)
  • 2 rödbetor
  • 5 vitlöksklyftor
  • 3 chilifrukter (gärna i olika färger)
  • 1/4 vitkålshuvud
  • 1/4 blomkålshuvud
  • 2 selleristjälkar
  • 3 stjälkar av mangold
  • 3 kvistar fransk dragon
  • 3 kvistar dill
  • 5 dl vatten
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 1 1/2 msk salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 74 kJ / 18 kCal