Torshi – persisk grönsaksblandning

14
0
Torshi – persisk grönsaksblandning

En chilihet och vinägersyrlig grönsaksinläggning som är lätt att göra. Blanda blomkål, vitkål, stjälkselleri och mangold med färska örter, låt stå i två veckor och njut sedan den goda blandningen till höstens grytor och andra kötträtter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Torshi – persisk grönsaksblandning

Ingredienser

Ger ca 2,5 liter
3
morötter (gärna i olika färger, t ex gul, lila och orange)
2
rödbetor
5
vitlöksklyftor
3
chilifrukter (gärna i olika färger)
1/4
vitkålshuvud
1/4
blomkålshuvud
2
selleristjälkar
3
stjälkar av mangold
3
kvistar fransk dragon
3
kvistar dill
5 dl
vatten
2 dl
äppelcidervinäger
1 1/2 msk
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 74 KJ / 18 kCal
Fett 0.1 g
Salt 1 g
Kolhydrater 3 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept