Torshi – persisk grönsaksblandning
En chilihet och vinägersyrlig grönsaksinläggning som är lätt att göra. Blanda blomkål, vitkål, stjälkselleri och mangold med färska örter, låt stå i två veckor och njut sedan den goda blandningen till höstens grytor och andra kötträtter.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014
Ingredienser
ca 2,5 liter
3 morötter (gärna i olika färger, t ex gul, lila och orange)
2 rödbetor
5 vitlöksklyftor
3 chilifrukter (gärna i olika färger)
1/4 vitkålshuvud
1/4 blomkålshuvud
2 selleristjälkar
3 stjälkar av mangold
3 kvistar fransk dragon
3 kvistar dill
5 dl vatten
2 dl äppelcidervinäger
1 1/2 msk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsberäkningen är per dl.
Energi74 KJ / 18 kCal
Fett0.1 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein1 g
Kommentarer
Vilka grönsaker och örter ska finnas med i blandningen när man enbart vill pickla blomkål och vitkål men endå få "rätt" torshi smak?
Jassmin
2023-01-21Hur länge kan man förvara?
Gina
2022-11-07