Ädel köttfärspaj
Ädel köttfärspaj är en mastig köttfärspaj med ädelost. Tillred en pajdeg och fyll den med selleristjälkar, paprika, blandfärs, smör, persilja och ädelost. Servera pajen med en sallad så har du en ljuvlig måltid.
Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
1/3 tsk salt
2 - 2 1/2 msk vatten
Fyllning
5 selleristjälkar
1 röd paprika
400 g blandfärs
1 - 1 1/2 msk smör eller margarin
1/2 tsk salt
svartpeppar
1 msk soja
1/2 dl persilja
150 g ädelost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gluten- och mjölkfripajdeg. Jag använde bovetemjöl och mjölkfritt margarin. Den blev torr. Smaken är helt ok.
Emma
2021-05-01Den var OK men alldeles för torr. Det blev för smuligt. Köttfärsröran borde vara lite krämigare. Hade ändå tagit i lite matlagningsgrädde i röran.
Barbro
2016-09-21Jättegod!
Carin
2008-02-25