Ädel köttfärspaj är en mastig köttfärspaj med ädelost. Tillred en pajdeg och fyll den med selleristjälkar, paprika, blandfärs, smör, persilja och ädelost. Servera pajen med en sallad så har du en ljuvlig måltid.
Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
3
dl
vetemjöl
125
g
smör eller margarin
1/3
tsk
salt
2 - 2 1/2
msk
vatten
Fyllning
5
selleristjälkar
1
röd paprika
400
g
blandfärs
1 - 1 1/2
msk
smör eller margarin
1/2
tsk
salt
svartpeppar
1
msk
soja
1/2
dl
persilja
150
g
ädelost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
34
9 st
Kommentarer
Emma
2021-05-01
Gluten- och mjölkfripajdeg.
Jag använde bovetemjöl och mjölkfritt margarin. Den blev torr. Smaken är helt ok.
Barbro
2016-09-21
Den var OK men alldeles för torr. Det blev för smuligt. Köttfärsröran borde vara lite krämigare. Hade ändå tagit i lite matlagningsgrädde i röran.
Kommentarer
Emma
2021-05-01Gluten- och mjölkfripajdeg. Jag använde bovetemjöl och mjölkfritt margarin. Den blev torr. Smaken är helt ok.
Barbro
2016-09-21Den var OK men alldeles för torr. Det blev för smuligt. Köttfärsröran borde vara lite krämigare. Hade ändå tagit i lite matlagningsgrädde i röran.
Carin
2008-02-25Jättegod!