Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ädel köttfärspaj

Ädel köttfärspaj är en mastig köttfärspaj med ädelost. Tillred en pajdeg och fyll den med selleristjälkar, paprika, blandfärs, smör, persilja och ädelost. Servera pajen med en sallad så har du en ljuvlig måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajdeg: Hacka samman mjöl, matfett och salt till en grynig massa. Det går snabbt och lätt i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop degen. Låt den vila i kylskåp en stund.
  2. Kavla ut degen tunt. Använd ca 3/4 till att klä en pajform, ca 24 cm i diameter (för 4 port), med. Spara resten av degen till garneringsremsor. Klä degsidorna i formen med dubbelvikt folie så att de inte glider ner under gräddningen. Förgrädda pajskalet i 225°C, ca 15 min.
  3. Fyllning: Skölj, ansa och strimla selleristjälkarna. Kärna ur och strimla paprikan.
  4. Bryn färsen i matfettet i en stekpanna eller gryta. Finfördela den med hjälp av en gaffel. Smaksätt med salt, svartpeppar och soja. Tillsätt selleri och paprika. Låt alltsammans fräsa några minuter tills grönsakerna är mjuka. Blanda ner den hackade persiljan. Låt fyllningen svalna.
  5. Ta bort folien. Fyll det förgräddade pajskalet med fyllningen. Riv ädelosten och strö den över. Lägg på degremsor som garnering.
  6. Placera rätten mitt i ugnen, i 225°C, tills osten smält och ytan fått fin färg, 15-20 min.
  7. Servera med sallad och sval dryck.

Ingredienser

Portioner: 4
Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 1/3 tsk salt
  • 2 1/2 msk vatten
Fyllning
  • 5 selleristjälkar
  • 1 röd paprika
  • 400 g blandfärs
  • 1 1/2 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1 msk soja
  • 1/2 dl persilja
  • 150 g ädelost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?