Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Primörsoppa

Denna goda och smakfulla soppa tillagas snabbt och enkelt men innehåller lyxiga ingredienser som räkor, minimorötter, selleri och salladslökar. Primörsoppa serveras med örtsmörsgratinerad baguetter.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa minimorötter och skär ev i bitar. Skölj och strimla selleristjälkar och salladslökar.
  2. Koka upp grönsaksbuljong (tärning +vatten). Lägg i alla grönsaker och pastasnäckor. Låt koka ca 10 minuter.
  3. Lägg i räkor utan skal samt sparris. Hetta upp soppan. Servera med baguette gratinerad med örtsmör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 200 g minimorötter
  • 2 selleristjälkar
  • 5 salladslökar
  • 12 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl pastasnäckor
  • 200 g räkor utan skal
  • 1 burk sparris (à ca 200 g)
Lägg till i inköpslistan