Krämig kycklingpasta med senap och dragon
En smakrik pastarätt gjord på härlig skruvpasta, fusilioni, som passar perfekt till krämiga rätter så som denna med gräddiga kycklingfiléer. Såsen får sin smak av senap och dragon. Toppa med röd, krispig mangold och du är hemma.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fusilioni eller fusilli)
160 g blomkålsbuketter
1 rödlök
600 g små & fina kycklingfiléer
1 msk olja
salt
peppar
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk senap
1 msk dragon
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2938 KJ / 701 kCal
Fett31 g
Salt2.07 g
Kolhydrater56 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott men för lite sås. Kommer att laga igen men med mer,grädde
Elisabet
2018-12-29