Krämig kycklingpasta med senap och dragon

4
1
Krämig kycklingpasta med senap och dragon

En smakrik pastarätt gjord på härlig skruvpasta, fusilioni, som passar perfekt till krämiga rätter så som denna med gräddiga kycklingfiléer. Såsen får sin smak av senap och dragon. Toppa med röd, krispig mangold och du är hemma.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2018

Krämig kycklingpasta med senap och dragon

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna fusilioni eller fusilli)
160 g
blomkålsbuketter
1
rödlök
600 g
små & fina kycklingfiléer
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
2 1/2 dl
vispgrädde
1 msk
senap
1 msk
dragon
65 g
röd mangold

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Elisabet

2018-12-29

Gott men för lite sås. Kommer att laga igen men med mer,grädde

Näringsvärde per portion

Energi 2938 KJ / 701 kCal
Fett 31 g
Salt 2.07 g
Kolhydrater 56 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept