Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig kycklingpasta med senap och dragon

En smakrik pastarätt gjord på härlig skruvpasta, fusilioni, som passar perfekt till krämiga rätter så som denna med gräddiga kycklingfiléer. Såsen får sin smak av senap och dragon. Toppa med röd, krispig mangold och du är hemma.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt bukettblomkålen koka med pastan när det återstår 3 minuter av koktiden.
  2. Skala och skiva löken. Bryn lök och kyckling i oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Sänk värmen och rör i grädde, senap och dragon, låt sjuda ca 3 minuter.
  3. Servera pastan och blomkålen med kycklingsås och mangold.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna fusilioni eller fusilli)
  • 160 g blomkålsbuketter
  • 1 rödlök
  • 600 g små & fina kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk senap
  • 1 msk dragon
  • 65 g röd mangold
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2938 kJ / 701 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer