Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Quesadillas med italiensk fyllning

Quesadillas är alltid ett uppskattat inslag på buffébordet eller som en snabb middag när man är hungrig! Med italiensk fyllning blir den dessutom extra smakrik. Gorgonzola, salami och oliver ger medelhavssmaker till rätten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär gorgonzolan i skivor. Fördela gorgonzolan på det ena brödet. Lägg ytterligare ett bröd ovanpå. Fördela salami och ost på brödet och lägg till sist det tredje tortillabrödet överst. Tryck till så brödet håller ihop.
  2. Lägg det tredubbla brödet i en stekpanna. Värm brödet på medelstark värme ca 3 min/sida tills osten smält.
  3. Skär quesadillas i snibbar och servera med strimlad selleri och oliver.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 75 g gorgonzola
  • 3 stora tortillabröd
  • 8 tunna skivor salami
  • 8 skivor ost (t ex grevé)
  • 2 selleristjälkar
  • ca 20 svarta oliver
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?