Rökt fisk med svamptartar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rökt fisk med svamptartar

Mumsigt fiskrecept med champinjoner, selleri och gräslök. Rökt fisk med svamptartar är gott, relativt lättlagat och serveras med sallad, bröd och kokt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tärna champinjoner. Skölj och strimla selleristjälkar, gräslök och persilja. Blanda svamp och det gröna i en skål.
  2. Rör samman pressad citronjuice, olja, senap, salt och peppar.
  3. Häll marinaden över svamp och grönsaker. Låt marinera.
  4. Rensa och filea makrillen eller böcklingen.
  5. Servera fisken med svamptartaren, en sallad, bröd och ev kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g champinjoner
  • 2 selleristjälkar
  • 1 knippa gräslök
  • 1 knippa persilja
  • 2 msk pressad citronjuice
  • 4 msk olja
  • 1 msk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 rökta makrillar eller böcklingar
Lägg till i inköpslistan