Frästa räkor med grönsaker och ostchips | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Frästa räkor med grönsaker och ostchips

Räkor till förrätt? Prova då dessa frästa räkor med grönsaker och ostchips. Lägg upp den mumsiga röran av selleri, paprika och räkor, som smaksatts med vitlök och örter, på blandsallad. Garnera sedan med krispiga cheddarostchips.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala räkorna. Skölj och skiva sellerin tunt. Skölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs selleri och paprika under omrörning några min. Tillsätt räkorna och krydda med pressad vitlöksklyftor och salt. Blanda i örterna.
  3. Ostchips: Sätt ugnen på 225°C.
  4. Riv osten fint. Gör 4 lika stora högar av osten (för 4 port) på en bakpappersklädd plåt. Grädda chipsen ca 8 min. Låt dem svalna på plåten.
  5. Lägg sköljd och avtorkad sallad på 4 assietter (för 4 port). Fördela räkröran över och garnera med ett ostchips till var och en.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g räkor med skal
  • 4 selleristjälkar
  • 1 gul paprika
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • färska örter
Ostchips
  • 75 g cheddarost
Garnering
  • sallad (olika sorter)
Lägg till i inköpslistan