Tonfiskpasta med krossade tomater
En klassisk räddare i nöden när man snabbt vill ha middagen färdig! Om du inte orkar gå till affären kan du allt som oftast laga en tonfiskpasta – i detta recept med tonfisk, vitlök, krossade tomater och haricots verts.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018
Ingredienser
4 portioner
Pasta
250 g pasta
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk olja
1 förp krossade tomater (à 390 g)
ev 1 dl matlagningsgrädde
2 krm chiliflakes
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 burk tonfisk (à ca 200 g)
Bönor
250 g frysta sojabönor eller haricots verts
1 msk olja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Till servering
2 msk fryst persilja
finhackade oliver (gärna olivströssel se länk i steg 5)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2025 KJ / 483 kCal
Fett16 g
Salt2.15 g
Kolhydrater53 g
Protein28 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, som Symela har skrivit i tidigare kommentar, fisk buljong och lite vitvinsvinäger och tonfiskpasta är ännu godare
Barbara anna
2024-11-06Gott och enkelt! Lätt att variera efter tycke och sånt man har hemma och vill använda upp. Skulle dock luta åt 3 portioner snarare än 4.
Erika
2024-08-16Intressant
Amin
2024-06-29