Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tortilla med tonfisk och potatis

Här är ett trevligt recept på tortilla med tonfisk och potatis. En matig och näringsrik rätt som passar lika bra till lunch som middag och tar max 30 minuter att tillaga. Servera gärna tortillan med en tomatsallad!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Skala och skiva potatisen tunt. Skölj potatisskivorna i kallt vatten och torka på hushållspapper. Smält hälften av matfettet i en stekpanna, gärna plastbelagd. Fräs lök och potatis på medelstark värme tills potatisen börjar mjukna.
  2. Hacka oliverna. Låt tonfisk och vattenkastanjer rinna av. Dela vattenkastanjerna mitt itu. Låt oliver, tonfisk och vattenkastanjer fräsa med i pannan någon minut.
  3. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Häll äggsmeten över potatisfräset. Stek omeletten på medelstark värme tills den börjar stelna. Låt omeletten glida ner på en tallrik. Hetta upp resten av matfettet i stekpannan. Stjälp tillbaka omeletten i pannan med den ostekta sidan nedåt. Stek ytterligare. Servera tortillan direkt ur pannan, gärna med en tomatsallad.

Tips

Tips! Finns det färska örter hemma är det gott att strö hackad basilika, timjan eller oregano över.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 gul lök
  • 4 potatisar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 10 gröna oliver
  • 1 burk tonfisk i vatten (à 200 g)
  • 1 burk vattenkastanjer (à 227 g)
  • 4 ägg
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?