Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Olivströssel

Med olivströssel kan du piffa upp det mesta! Strö över olivströsslet på en sallad, pasta, risotto eller paj som pricken över i. Strösslet gör du enkelt genom att finhacka oliver som du sedan ugnsrostar med lite olja.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Finhacka oliverna. Lägg på en bakpappersklädd plåt och blanda med oljan. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt rinna av på en bit hushållspapper.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 2 dl
  • 2 dl kärnfria oliver
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 508 kJ / 121 kCal