Med tomatpesto, grädde och tonfisk på burk kan du göra en enkel tonfiskpasta på femton minuter. Tillsätt sojabönor i såsen så får rätten både fin färg och extra protein. Med pasta blir detta perfekt mat efter träningspasset.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
48 2021
Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Läs noga innehållet på tomatpeston.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med med konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).
Välj gärna MSC, ASC eller kravmärkt fisk för ett mer klimatsmart val samtidigt som du minskar utarmningen av fisk i haven.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Johanna
2022-04-11Helt okej men väldigt enkelt!
Tobias
2022-01-16Hej! Er kaloriberäkning verkar inte stämma. Hur kom ni fram till siffran 454 per portion?
Louise
2021-12-02Mycket Gott! Snabbt tillagat och passar bra m ruccola och sojabönor! Äter gärna igen!