Pasta med tonfisksås och sojabönor

106
15 Klimatsmart
Pasta med tonfisksås och sojabönor

Med tomatpesto, grädde och tonfisk på burk kan du göra en enkel tonfiskpasta på femton minuter. Tillsätt sojabönor i såsen så får rätten både fin färg och massor av extra protein. Med pasta blir detta perfekt mat efter träningspasset.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2020

Pasta med tonfisksås och sojabönor

Ingredienser

4 portioner
2
burkar tonfisk i vatten (à 185 g)
4
port pasta (gärna gnocchi)
250 g
sojabönor eller gröna ärter
1 dl
tomatpesto
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
65 g
rucola

Att hemma

1 tsk
olja
-
salt
-
peppar

För alla

Kontrollera innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Läs noga innehållet på tomatpeston.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med med konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Under 15 minuter

Gör så här

Klimattips

Välj gärna MSC, ASC eller kravmärkt fisk för ett mer klimatsmart val samtidigt som du minskar utarmningen av fisk i haven.

Vad tyckte du om receptet?

106

Kommentarer

Thomas

12/30/2020

Vill inte få tonfisk i någon mer matkasse. Tonfisk ger nästan uppstötningar för hela familjen när den ska serveras varm. Tonfisk passar i en kall sallad endast! Thomas

Erica

12/14/2020

Blev toppen med en fiskbuljong tärning i 😊

Aare

12/2/2020

Gott, snabbt . Extra grädde och blir ännu bättre.

Näringsvärde per portion

Energi 1897 KJ / 454 kCal
Fett 17 g
Salt 3 g
Kolhydrater 57 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept