Pasta med tonfisksås och sojabönor

159
28 Klimatsmart
Pasta med tonfisksås och sojabönor

Med tomatpesto, grädde och tonfisk på burk kan du göra en enkel tonfiskpasta på femton minuter. Tillsätt sojabönor i såsen så får rätten både fin färg och extra protein. Med pasta blir detta perfekt mat efter träningspasset.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2021

Pasta med tonfisksås och sojabönor

Ingredienser

4 portioner
2 burkar tonfisk i vatten (à 185 g)
4 port pasta (gärna gnocchi)
250 g sojabönor eller gröna ärter
1 dl tomatpesto
2 1/2 dl matlagningsgrädde
65 g rucola

Att hemma

1 tsk olja
salt
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Läs noga innehållet på tomatpeston.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med med konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Gör så här

Klimattips

Välj gärna MSC, ASC eller kravmärkt fisk för ett mer klimatsmart val samtidigt som du minskar utarmningen av fisk i haven.

Vad tyckte du om receptet?

159

Kommentarer

Johanna

2022-04-11

Helt okej men väldigt enkelt!

Tobias

2022-01-16

Hej! Er kaloriberäkning verkar inte stämma. Hur kom ni fram till siffran 454 per portion?

Louise

2021-12-02

Mycket Gott! Snabbt tillagat och passar bra m ruccola och sojabönor! Äter gärna igen!

Näringsvärde per portion

Energi 1897 KJ / 454 kCal
Fett 17 g
Salt 3 g
Kolhydrater 57 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden