Med tomatpesto, grädde och tonfisk på burk kan du göra en enkel tonfiskpasta på femton minuter. Tillsätt sojabönor i såsen så får rätten både fin färg och massor av extra protein. Med pasta blir detta perfekt mat efter träningspasset.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
49 2020
Kontrollera innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Läs noga innehållet på tomatpeston.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med med konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).
Välj gärna MSC, ASC eller kravmärkt fisk för ett mer klimatsmart val samtidigt som du minskar utarmningen av fisk i haven.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Thomas
12/30/2020Vill inte få tonfisk i någon mer matkasse. Tonfisk ger nästan uppstötningar för hela familjen när den ska serveras varm. Tonfisk passar i en kall sallad endast! Thomas
Erica
12/14/2020Blev toppen med en fiskbuljong tärning i 😊
Aare
12/2/2020Gott, snabbt . Extra grädde och blir ännu bättre.