Tonfiskpasta med broccoli och tomat
Busenkelt, gott och snabblagat – med andra ord en perfekt vardagsmiddag för stora och små. En krämig gräddsås med umamirik tapenade gjord på soltorkade tomater, tonfisk, och mild purjolök får puttra tills smakerna gift sig. Servera såsen med pasta, broccoli och röda körsbärstomater och ät tills ni är mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2017
Ingredienser
4 portioner
2 burkar tonfisk (à 185 g)
1/2 purjolök
4 port gnocchi
250 g broccoli
1 msk olja
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
130 g soltorkade tomater tapenade
salt
peppar
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2980 KJ / 711 kCal
Fett33 g
Salt4 g
Kolhydrater62 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott och enkelt att laga 👍🏼😊
Annikka
2024-10-17Jag drog ner på tapenaden och lade till en skvätt vitt vin och så fyra vitlöksklyftor och lite franska örter då receptet var lite smaklöst. Blev supergott!
Malin
2024-09-20Den var väldigt lättlagad och gick fort. God smak men lite tråkig.
Malin
2023-10-04