Busenkelt, gott och snabblagat – med andra ord en perfekt vardagsmiddag för stora och små. En krämig gräddsås med umamirik tapenade gjord på soltorkade tomater, tonfisk, och mild purjolök får puttra tills smakerna gift sig. Servera såsen med pasta, broccoli och röda körsbärstomater och ät tills ni är mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2017
Läs noga ingrediensförteckningen på tapenaden.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Denna rätt var omtyckt av hela famljen, inklusive vår snart 3 åriga dotter :) Hon gillar i vanliga fall inte fisk men ack va denna rätt gick hem! Det går snabbt att röra ihop, nyttigt, mycket smakrik (vi älskar tapenad/soltorkade tomater).
Rita
2023-01-22Fantastiskt god och enkel pasta!
Eric
2021-06-10Nej! Lukten av tapenaden förstör hela rätten. Kommer inte göra igen.
Felicia
2021-03-07