Tonfiskpasta med broccoli och tomat

75
4
Tonfiskpasta med broccoli och tomat

Busenkelt, gott och snabblagat – med andra ord en perfekt vardagsmiddag för stora och små. En krämig gräddsås med umamirik tapenade gjord på soltorkade tomater, tonfisk, och mild purjolök får puttra tills smakerna gift sig. Servera såsen med pasta, broccoli och röda körsbärstomater och ät tills ni är mätta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2017

Tonfiskpasta med broccoli och tomat

Ingredienser

4 portioner
2
burkar tonfisk (à 185 g)
1/2
purjolök
4
port gnocchi
250 g
broccoli
1 msk
olja
1 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
130 g
soltorkade tomater tapenade
-
salt och peppar
250 g
körsbärstomater

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tapenaden.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

75

Kommentarer

Felicia

2021-03-07

Nej! Lukten av tapenaden förstör hela rätten. Kommer inte göra igen.

Mathilda

2021-03-07

Godaste snabbaste rätten! Jag tipsar alla jag känner om den här goda maten och dom som provar älskar det!!!

Susanne

2020-03-08

En stor favorit som jag återkommer till ofta. Även mina kollegor på jobb gillar rätten.

Näringsvärde per portion

Energi 2980 KJ / 711 kCal
Fett 33 g
Salt 4 g
Kolhydrater 62 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept