En krämig pastasås gjord på tonfisk, små solgula majskorn och en underbart god tomatpesto. De gröna sojabönorna bidrar med en fin textur och gifter sig fint med den krämiga gräddsåsen. Servera allt med al dente fioripasta, garnera med ruccolablad och ät er mätta och belåtna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2017
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Djäkvulskt gott❤❤
Nadya
2022-04-15Väldigt enkelt och gott, har dock i mycket mer tomatpesto än vad som står, Mums!
Emelie
2022-01-27Äter inte pasta! Tips på annat till såsen!
Ulrika
2020-07-13Hej Ulrika! Matvete eller annat matgryn (t ex couscous, quinoa) är ju gott till den här såsen, eller varför inte rosta lite rotfrukter?! Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-07-14