Pasta med krämig tonfisksås

62
4
Pasta med krämig tonfisksås

En krämig pastasås gjord på tonfisk, små solgula majskorn och en underbart god tomatpesto. De gröna sojabönorna bidrar med en fin textur och gifter sig fint med den krämiga gräddsåsen. Servera allt med al dente fioripasta, garnera med ruccolablad och ät er mätta och belåtna.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2017

Pasta med krämig tonfisksås

Ingredienser

4 portioner
340 g majskorn
2 burkar tonfisk i vatten (à 185 g)
4 port pasta gärna fiori
250 g sojabönor
1/2 dl tomatpesto
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk chilisås
salt
peppar
65 g rucola

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av såsen med lite cayennepeppar och pressad citron. Eller hacka en lök, stek den och blanda i tonfisksåsen.

Vad tyckte du om receptet?

62

Kommentarer

Nadya

2022-04-15

Djäkvulskt gott❤❤

Emelie

2022-01-27

Väldigt enkelt och gott, har dock i mycket mer tomatpesto än vad som står, Mums!

Ulrika

2020-07-13

Äter inte pasta! Tips på annat till såsen!

Redaktionen ICAse

2020-07-14

Hej Ulrika! Matvete eller annat matgryn (t ex couscous, quinoa) är ju gott till den här såsen, eller varför inte rosta lite rotfrukter?! Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 3034 KJ / 727 kCal
Fett 29 g
Salt 3.84 g
Kolhydrater 70 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden