Pasta med krämig tonfisksås
En krämig pastasås gjord på tonfisk, små solgula majskorn och en underbart god tomatpesto. De gröna sojabönorna bidrar med en fin textur och gifter sig fint med den krämiga gräddsåsen. Servera allt med al dente fioripasta, garnera med ruccolablad och ät er mätta och belåtna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2017
Ingredienser
4 portioner
1 förp majskorn (à 340 g)
2 burkar tonfisk i vatten (à 185 g)
4 port pasta gärna fiori
250 g sojabönor
1/2 dl tomatpesto
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk chilisås
salt
peppar
65 g rucola eller annan grön sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3034 KJ / 727 kCal
Fett29 g
Salt3.84 g
Kolhydrater70 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Stor favorit i familjen! Men vi brukar göra receptet med frysta ärtor istället, godare och bättre för miljön 🙏🏼
Sofia
2024-10-21Det blev en ny favoriträtt hemma hos oss! Enkelt att laga och mycket gott!
Elena
2024-09-03Enkelt och så gott!
Anna
2024-08-06