Tonfisk med bönsallad
En halstrad tonfisk ska inte underskattas! Här serveras den med en matigare sallad gjord på oliver och haricots verts som slungats runt i lite dijonsenap, vitvinsvinäger och olivolja. Ät ihop med potatis, och hela kostcirkeln är nu komplett!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 600 g)
1/2 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
salt
peppar
1 rödlök
1/2 förp cosmopolitansallad
1 dl svarta urkärnade oliver
1/2 förp persilja (à 20 g)
560 g fryst vit tonfisk
2 tsk rapsolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2960 KJ / 708 kCal
Fett42 g
Salt2 g
Kolhydrater45 g
Protein30 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Salladen ger jag full pott på. Tonfisken blir lätt torr så stek bara nån minut på varje sida. Av resterna gjorde vi en jättegod potatissallad.
Charlotte
2022-09-07Gjorde det som en”fransk potatissallad”
Filip
2022-04-27