UNDER 45 MIN | Medel

Tonfisk med bönsallad

En halstrad tonfisk ska inte underskattas! Här serveras den med en matigare sallad gjord på oliver och haricots verts som slungats runt i lite dijonsenap, vitvinsvinäger och olivolja. Ät ihop med potatis, och hela kostcirkeln är nu komplett!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina tonfisken.
  2. Koka potatisen.
  3. Koka upp vatten i en kastrull till bönorna. Ansa och koka bönorna i 3 minuter.
  4. Blanda dijonsenap och vinäger. Vispa sedan försiktigt i olivoljan och smaka av med salt och peppar.
  5. Skala och skiva löken tunt. Skär salladen i bitar.
  6. Blanda haricots verts, oliver, lök och sallad med dressingen. Hacka persiljan och vänd ner. 
  7. Krydda tonfisken med salt och peppar och stek den i oljan i en stekpanna ca 45 sekunder på varje sida.
  8. Skär tonfisken i skivor och servera med potatis och bönsallad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 150 g haricots verts
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 rödlök
  • 1/2 förp cosmopolitansallad
  • 1 dl svarta oliver urkärnade
  • 1/2 kruka persilja
  • 560 g fryst vit tonfisk
  • 2 tsk rapsolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2391 kJ / 571 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept