Tonfisk med bönsallad

6
1 Klimatsmart
Tonfisk med bönsallad

En halstrad tonfisk ska inte underskattas! Här serveras den med en matigare sallad gjord på oliver och haricots verts som slungats runt i lite dijonsenap, vitvinsvinäger och olivolja. Ät ihop med potatis, och hela kostcirkeln är nu komplett!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2022

Tonfisk med bönsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna ratte)
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 600 g)
1/2 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
3 msk rapsolja
salt
peppar
1 rödlök
1/2 förp cosmopolitansallad
1 dl svarta oliver urkärnade
1/2 förp persilja (à 20 g)
560 g fryst vit tonfisk
2 tsk rapsolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i senapen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Filip

2022-04-27

Gjorde det som en”fransk potatissallad”

Näringsvärde per portion

Energi 2960 KJ / 708 kCal
Fett 42 g
Salt 2 g
Kolhydrater 45 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden