Tonfisk med bönsallad

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
2Klimatsmart
Tonfisk med bönsallad

En halstrad tonfisk ska inte underskattas! Här serveras den med en matigare sallad gjord på oliver och haricots verts som slungats runt i lite dijonsenap, vitvinsvinäger och olivolja. Ät ihop med potatis, och hela kostcirkeln är nu komplett!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2023

Tonfisk med bönsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 600 g)
1/2 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
salt
peppar
1 rödlök
1/2 förp cosmopolitansallad
1 dl svarta urkärnade oliver
1/2 förp persilja (à 20 g)
560 g fryst vit tonfisk
2 tsk rapsolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Salladen ger jag full pott på. Tonfisken blir lätt torr så stek bara nån minut på varje sida. Av resterna gjorde vi en jättegod potatissallad.

Charlotte

2022-09-07

Gjorde det som en”fransk potatissallad”

Filip

2022-04-27

Näringsvärde per portion

Energi2960 KJ / 708 kCal
Fett42 g
Salt2 g
Kolhydrater45 g
Protein30 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tonfisksallad med matvete & oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kalorisnål tonfiskröra med bönor och sardeller
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tonfisk niçoise
Betyg 2.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tonfisksallad provencale
Betyg 2.8 av 5.
65 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen potatis- och tonfisksallad med bönor
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tonfisksallad
Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga