Tonfisk med bönsallad

2
0 Klimatsmart
Tonfisk med bönsallad

En halstrad tonfisk ska inte underskattas! Här serveras den med en matigare sallad gjord på oliver och haricots verts som slungats runt i lite dijonsenap, vitvinsvinäger och olivolja. Ät ihop med potatis, och hela kostcirkeln är nu komplett!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2020

Tonfisk med bönsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
150 g
haricots verts
1/2 msk
dijonsenap
1 msk
vitvinsvinäger
3 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
1
rödlök
1/2
förp cosmopolitansallad
1 dl
svarta oliver urkärnade
1/2
kruka persilja
560 g
fryst vit tonfisk
2 tsk
rapsolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2391 KJ / 571 kCal
Fett 22 g
Salt 2 g
Kolhydrater 44 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept