Tonfisksallad provencale | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tonfisksallad provencale

Tonfisksallad provencale är en snabblagad och fräsch sallad innehållande bland annat ägg, haricots verts och körsbärstomater. Den gyllene dressingen som ringlas över salladen med smaker av apelsin och vitlök gör den oerhört god.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Öppna och häll av tonfisken i ett durkslag.
  2. Hårdkoka äggen. Spola dem kalla, skala och dela i klyftor.
  3. Skala och skiva rödlöken fint.
  4. Ansa och koka haricots vertsen i saltat vatten ca. 5 minuter. Häll av vattnet och skölj dem kalla.
  5. Dressing: Skala och finhacka vitlöken, riv skalet fint på apelsinen och pressa ur saften. Blanda vitlök, apelsinskal och apelsinsaft med olivolja, smaksätt med salt och peppar.
  6. Skölj sallad och tomater, låt de rinna av i ett durkslag. Blanda sallad, rödlök, haricots verts och tomater. Lägg upp på ett serveringsfat, lägg på tonfisk och äggklyftor. Ringla dressing över.
  7. Servera salladen med baguette, färskost och oliver.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
  • 4 ägg
  • 1 rödlök
  • 150 g haricots verts
  • 2 påsar medelhavsmix
  • 250 g körsbärstomater
Dressing
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 apelsin
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan