Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Halstrad tonfisk med paprikapesto

En ny lite lyxigare vardagsfavorit kan vara denna halstrade tonfisk som steks till perfektion. Serveras här tillsammans med potatis smaksatt med paprikapesto. Drick gärna något kallt och bubbligt tillsammans med rätten. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina tonfisken (om fryst används).
  2. Skala och skär potatisen i bitar och koka den.
  3. Skala och skiva löken.
  4. Rosta nötterna i en torr stekpanna.
  5. Blanda pesto, vatten och lök i en bunke. Vänd ner potatisen och strö över nötterna.
  6. Skär salladen i bitar.
  7. Stek tonfisken i oljan i en stekpanna ca 1/2 minut på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  8. Servera tonfisken med potatis och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: läs ingrediensförteckningen på peston. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 280 g fryst tonfisk
  • 450 g potatis
  • 1 rödlök
  • 1/2 dl pinjenötter (à 30 g)
  • 1/2 dl pestopaprika
  • 1 msk vatten
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2491 kJ / 595 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept