Ljummen potatis- och tonfisksallad med bönor
Recept på matig och god potatissallad. Ljummen potatis- och tonfisksallad med bönor gör du av bland annat ägg, haricots verts, kidneybönor och oliver. Du gör till salladen en smakrik dressing som du häller över vid servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2011
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
5 ägg
250 g haricots verts (bönor)
1 förp kidneybönor (à 380 g)
1 rödlök
2 burkar tonfisk (à 180 g)
1 dl oliver
peppar
Dressing
1 1/2 msk dijonsenap
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk socker
3 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1598 KJ / 382 kCal
Fett9.1 g
Kolhydrater42.1 g
Protein32.1 g
Kommentar
God och somrig rätt när man har färskpotatis över!
Eva
2024-07-09