Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ljummen potatis- och tonfisksallad med bönor

Recept på matig och god potatissallad. Ljummen potatis- och tonfisksallad med bönor gör du av bland annat ägg, haricots verts, kidneybönor och oliver. Du gör till salladen en smakrik dressing som du häller över vid servering.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen, skär den i grova bitar och koka dem mjuka. Häll av vattnet och håll potatisen varm.
  2. Hårdkoka äggen, spola dem kalla. Skala och skär dem i klyftor.
  3. Koka haricots verts enligt anvisningen på förpackningen och låt dem rinna av.
  4. Skölj kidneybönorna och låt dem rinna av. Skala och skiva löken.
  5. Dressing: Blanda senap, salt, peppar, socker och vinäger i en bunke. Vispa i oljan, lite i taget. Blanda ner lök, haricots verts och kidneybönorna i dressingen och låt marinera ca 5 minuter. 
  6. Fördela potatisen på tallrikar. Toppa med de marinerade bönorna och tonfisken. Garnera med äggklyftor och oliver. Mal peppar över.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 5 ägg
  • 250 g haricots verts
  • 1 förp kidneybönor (à 380 g)
  • 1 rödlök
  • 2 burkar tonfisk (à 180 g)
  • 1 dl oliver
  • peppar
Dressing
  • 1 1/2 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk socker
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1598 kJ / 382 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB