Tonfisk niçoise
Bonjour, och låt oss åka till Frankrike för en kväll! Tonfisken, som steks snabbt på båda sidorna, äts här ihop med en nicoisesallad gjord på bönor, rödlök, oliver och en egengjord dressing med smaker från dijon och olivolja. Koka lite potatis till, och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
150 g haricots verts (bönor)
1/2 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
salt
peppar
1 rödlök
1 dl urkärnade svarta oliver
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
560 g fryst vit tonfisk
2 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2242 KJ / 535 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Absolut, ingen mat för barn. Torrt, smaklöst och inget vi kommer göra igen.
Malin
2019-08-26Fick den i matpåse, tort o tråkigt utan sås?
Sofie
2019-08-21Hej Sofie! Kanske missade du att göra såsen med vinägrett och dijonsenap – det är såsen? Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-08-23Inte alls någon god rätt, går absolut inte bjuda barn på
Madeleine
2019-08-19