Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Tonfisk niçoise

Bonjour, och låt oss åka till Frankrike för en kväll! Tonfisken, som steks snabbt på båda sidorna, äts här ihop med en nicoisesallad gjord på bönor, rödlök, oliver och en egengjord dressing med smaker från dijon och olivolja. Koka lite potatis till, och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina tonfisken.
  2. Koka potatisen.
  3. Koka upp vatten i en kastrull till bönorna. Ansa och koka bönorna i 3 minuter.
  4. Blanda dijonsenap och vinäger. Vispa sedan försiktigt i olivoljan och smaka av med salt och peppar.
  5. Skala och skiva löken tunt.  
  6. Blanda haricots verts, oliver och lök med dressingen. Hacka eller plocka persiljan och vänd ner. 
  7. Krydda tonfisken med salt och peppar och stek den i oljan i en stekpanna ca 45 sekunder på varje sida.
  8. Skär tonfisken i skivor och servera med potatis och bönsallad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 150 g haricots verts
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 rödlök
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 560 g fryst vit tonfisk
  • 2 tsk olja

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2242 kJ / 535 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer