Tonfisk niçoise

13
3
Tonfisk niçoise

Bonjour, och låt oss åka till Frankrike för en kväll! Tonfisken, som steks snabbt på båda sidorna, äts här ihop med en nicoisesallad gjord på bönor, rödlök, oliver och en egengjord dressing med smaker från dijon och olivolja. Koka lite potatis till, och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2019

Tonfisk niçoise

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
150 g
haricots verts
1/2 msk
dijonsenap
1 msk
vitvinsvinäger
3 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
1
rödlök
1 dl
urkärnade svarta oliver
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
560 g
fryst vit tonfisk
2 tsk
olja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Malin

8/26/2019

Absolut, ingen mat för barn. Torrt, smaklöst och inget vi kommer göra igen.

Sofie

8/21/2019

Fick den i matpåse, tort o tråkigt utan sås?

Redaktionen ICAse

8/23/2019

Hej Sofie! Kanske missade du att göra såsen med vinägrett och dijonsenap – det är såsen? Hälsningar Michelle

Madeleine

8/19/2019

Inte alls någon god rätt, går absolut inte bjuda barn på

Näringsvärde per portion

Energi 2242 KJ / 535 kCal
Fett 20 g
Salt 2 g
Kolhydrater 44 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept