Tomatspätta med oliver | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tomatspätta med oliver

Filéer av spätta i tomatsås med oliver är ett nyttigt middagsförslag som du tillagar enkelt. Fiskfiléerna får en fin kryddning när de kokas i den färdiga pastasåsen med smak av tomat och basilika. Servera nykokt potatis och sockerärtor till fisken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i klyftor. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Vik ihop spättafiléerna till börsar och lägg dem i en traktörpanna. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll över pastasåsen. Låt fisken koka under lock ca 8 min. Strö över oliverna.
  4. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt potatis och sockerärter rinna av. Servera fisken med sås, kokta potatisklyftor och sockerärter samt bröd och ost.

Tips

Har du färsk basilika hemma är det gott att strö över fisken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar
  • 600 g spättafilé
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk salt
  • 1 burk pastasås med basilika (à 420 g)
  • 25 svarta oliver med kärnor
  • 300 g sockerärtor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2265 kJ / 540 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden