Tomatspätta med oliver
Filéer av spätta i tomatsås med oliver är ett nyttigt middagsförslag som du tillagar enkelt. Fiskfiléerna får en fin kryddning när de kokas i den färdiga pastasåsen med smak av tomat och basilika. Servera nykokt potatis och sockerärtor till fisken.
Ingredienser
4 portioner
10 - 12 potatisar
600 g spättafilé
1 krm peppar
1 tsk salt
1 burk pastasås med basilika (à 420 g)
25 svarta oliver med kärnor
300 g sockerärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1921 KJ / 460 kCal
Fett8 g
Salt4.08 g
Kolhydrater50 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ett enkelt och gott recept för en fredagkväll när man är trött. Dock kan man ju göra egen tomatsås om man vill.
Marie
2005-09-09Det här var kanon gott. Jag använde Gösfile istället och det gick minst lika bra.
Malou
2004-04-02