Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lyxig spättagratäng

Lyxig spättagratäng är en fin fiskrätt som fungerar toppen till vardags. Den söta purjolöken och de rullade spättafiléerna med tabasco ger en god smak till såsen av grädde som de tillagas i. Serverat med ris och stenbitsrom får du den lyxiga touchen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset med vatten och salt enligt förpackningens anvisning. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
  2. Lägg purjon i en ungssäker form och häll på vatten. Täck med aluminiumfolie och tillaga mitt i ugnen i 250°C, ca 10 min.
  3. Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda. Krydda med salt och gärna röd tabasco. Rulla ihop spättafiléerna. Ta bort folien från purjon och lägg på fiskrullarna. Häll över grädden och tillaga ytterligare ca 8 min i ugnen utan folie.
  4. Klicka den svarta stenbitsromen över spättan. Servera spättagratängen med ris, gröna bönor och bröd.

För alla

Ersätt laga lättgrädden med havre- eller sojabaserad gräddprodukt om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Bjud gärna på citronklyftor som var och en får pressa över sin fiskportion.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 6 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 2 purjolökar
  • 1/2 dl vatten
  • 600 g spättafilé
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm röd tabasco
  • 2 1/2 dl laga lätt grädde (5% fett)
  • 100 g svart stenbitsrom
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2384 kJ / 572 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden