Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekta spättafiléer med gurksallad

En god och enkel fiskrätt. Stek spättafiléer så att de blir härligt brynta och servera sedan filéerna tillsammans med en fräsch och härlig gurksallad. Spättan smakar dessutom extra gott om du har med lite potatis vid sidan av!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa eller skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. 
  2. Skölj och halvera gurkan på längden. Gröp ur kärnorna med en liten sked och skär gurkan i halvmånar. 
  3. Skölj och skiva rädisorna. 
  4. Smaksätt gräddfilen med 1/3 av saltet och hälften av pepparn. Blanda i gurka och rädisor. 
  5. Stek spättafiléerna i margarinet ca 3 minuter per sida. Krydda med resten av saltet och pepparn.
  6. Servera spättan med gurksalladen, potatis och bröd.

För alla

Byt ut gräddfilen mot äkta majonnäs utrörd i lite kallt vatten och stek fisken i mjölkfritt margarin om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Salladen är också god att servera till grillad fisk t ex laxkotletter. Smaksätt den då gärna med färskriven pepparrot.

Gröna tipset: Servera grönsaksbiffar till den som vill äta grönt tillsammans med salladen och potatisen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg färskpotatisar
  • 1 gurka
  • 1 knippe rädisor
  • 2 dl gräddfil
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 600 g spättafiléer
  • 1 1/2 msk flytande margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2304 kJ / 551 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden