Stekta spättafiléer med gurksallad

1
0
Stekta spättafiléer med gurksallad

En god och enkel fiskrätt. Stek spättafiléer så att de blir härligt brynta och servera sedan filéerna tillsammans med en fräsch och härlig gurksallad. Spättan smakar dessutom extra gott om du har med lite potatis vid sidan av!

Stekta spättafiléer med gurksallad

Ingredienser

4 portioner
10 - 1 kg färskpotatisar
1 gurka
1 knippe rädisor
2 dl gräddfil
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
600 g spättafiléer
1 1/2 msk flytande margarin

För alla

Byt ut gräddfilen mot äkta majonnäs utrörd i lite kallt vatten och stek fisken i mjölkfritt margarin om du inte tål mjölk eller laktos.

Gör så här

Tips

Salladen är också god att servera till grillad fisk t ex laxkotletter. Smaksätt den då gärna med färskriven pepparrot.

Gröna tipset: Servera grönsaksbiffar till den som vill äta grönt tillsammans med salladen och potatisen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2304 KJ / 551 kCal
Fett 14 g
Läs mer om näringsvärden