Denna fiskrätt med spättafiléer och räkor i citronsås är en lagom enkel måltid med hela havets ljuva smaker. Den räkfyllda spättan får även smak av den citronsås du låter den koka i innan du serverar fisken med nykokt potatis.
Läs noga ingrediensförteckningen på citronsåsen.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt du ut citronsåsen mot 2 dl havre- eller sojabaserad gräddprodukt blandad med 1 msk maizena-majsstärkelse och 1-2 msk pressad saft av citron (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag håller med Anders. Jag insåg att det inte skulle gå att göra rullar om man inte har riktigt stora filéer. Dessutom äger jag ingen traktörpanna och min stekpanna är för grund, så jag gjorde fisken i ugenen i stället. Jag varvade fisk och räkor i en ungnsfast form. 200 gr i 20 min.
Alf
2005-10-10Det var svårt att få räkorna att "stanna kvar" i filéerna men det var gott med räkor i såsen också. Min affär hade inte citronsås så jag tog limesås i stället - troligen minst lika gott.
Anders
2003-10-29