Räkfylld spätta i citronsås
Denna fiskrätt med spättafiléer och räkor i citronsås är en lagom enkel måltid med hela havets ljuva smaker. Den räkfyllda spättan får även smak av den citronsås du låter den koka i innan du serverar fisken med nykokt potatis.
Ingredienser
4 portioner
8 potatisar (8 st motsvarar ca 800 g)
500 g spättafiléer
1 tsk salt
1 krm peppar
1 burk räkor i lake (à 350 g)
1 stor purjolök
1 dl vatten
1 förp citronsås (à 2 1/2 dl)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2289 KJ / 550 kCal
Fett14.2 g
Kommentarer
Jag håller med Anders. Jag insåg att det inte skulle gå att göra rullar om man inte har riktigt stora filéer. Dessutom äger jag ingen traktörpanna och min stekpanna är för grund, så jag gjorde fisken i ugenen i stället. Jag varvade fisk och räkor i en ungnsfast form. 200 gr i 20 min.
Alf
2005-10-10Det var svårt att få räkorna att "stanna kvar" i filéerna men det var gott med räkor i såsen också. Min affär hade inte citronsås så jag tog limesås i stället - troligen minst lika gott.
Anders
2003-10-29