Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Räkfylld spätta i citronsås

(3)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Denna fiskrätt med spättafiléer och räkor i citronsås är en lagom enkel måltid med hela havets ljuva smaker. Den räkfyllda spättan får även smak av den citronsås du låter den koka i innan du serverar fisken med nykokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 potatisar (8 st motsvarar ca 800 g)
  • 500 g spättafiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 burk räkor i lake (à 350 g)
  • 1 stor purjolök
  • 1 dl vatten
  • 1 förp citronsås (à 2 1/2 dl)
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i klyftor. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten ca 10 min.
  2. Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda. Strö över salt och peppar. Låt räkorna rinna av. Fördela räkorna på spättan och rulla ihop.
  3. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten på en traktörpanna. Lägg spättafiléerna ovanpå och häll över vattnet. Låt koka under lock ca 5 min. Häll över citronsåsen och koka någon min till.
  4. Servera den räkfyllda spättan med citronsås, kokta potatisklyftor och paprikaringar.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på citronsåsen.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt du ut citronsåsen mot 2 dl havre- eller sojabaserad gräddprodukt blandad med 1 msk maizena-majsstärkelse och 1-2 msk pressad saft av citron (för 4 port).

Tips

Ska fisken serveras som helgmiddag är det gott att byta ut vattnet mot samma mängd vitt vin.

Näringsvärde
Per portion

Fett: 0 g
Energi
2289 kJ / 550 kCal
Läs mer om näringsvärden