Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spättafilé med stekta ananasringar

Spättafilé med stekta ananasringar är ett läckert och gott alternativ till vardagsmiddagen. Spättafiléerna smakar härligt gott tillsammans med de currysmaksatta ananasskivorna och klyftpotatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala eventuellt och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. 
  2. Vänd spättafiléerna först i uppvispat ägg och sedan i ströbrödet blandat med salt och peppar. 
  3. Stek fisken i hälften av margarinet ca 3 minuter per sida.
  4. Låt ananasen rinna av. 
  5. Stek ananasskivorna i resten av margarinet ca 1 minut per sida. Krydda med curry. 
  6. Servera de nystekta spättafiléerna toppade med ananasskivorna, kokt potatis och strimlade morötter samt bröd.

För alla

Stek fisk och ananas i olja om du inte tål mjölk eller laktos. Vänd fisken i mjölk istället för ägg om du inte tål ägg. Använd ett ströbröd som du tål om du inte tål mjölk, laktos, gluten eller ägg. Curry innehåller bockhornsklöver vilket sojaallergiker kan reagera på.

Tips

Servera ananasskivorna till kassler, kyckling eller köttfärsbiffar som variation.

Gröna tipset: Servera den stekta ananasen på grönsaksbiffar om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar
  • 600 g spättafiléer
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk flytande margarin
  • 1 burk ananas i skivor (à 500 g)
  • 1 1/2 tsk curry
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2618 kJ / 626 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden