Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tomatsoppa med enbär och parmesankrutonger

Vissa dagar passar inget bättre än en len, värmande tomatsoppa. Den här har smak av enbär och toppas med krispiga levainkrutonger som smaksatts med smält parmesan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Soppa: Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i bitar
  2. Fräs lök och vitlök i olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt tomater, vatten, buljongtärning, vinäger och enbär. Koka ca 15 minuter.
  3. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
  4. Sätt ugnen på 175°C.
  5. Krutonger: Bryt brödet i bitar och vänd ihop med olivoljan. Lägg på en plåt och sätt in mitt i ugnen tills krutongerna känns krispiga, ca 20 minuter.
  6. Ta ut plåten, strö över osten och sätt in ytterligare ca 3 minuter tills osten har smält.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen. Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd till krutongerna.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller ersätt med mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Smaka av soppan med Tomatkrydda av torkade tomatkvistar.

Ingredienser

Portioner: 4
Soppa
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kg kvisttomater
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 5 enbär
  • salt och svartpeppar
Krutonger
  • 6 skivor vetelevain
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl finriven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1264 kJ / 302 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept