Tomatsoppa med enbär och parmesankrutonger

2
1
Tomatsoppa med enbär och parmesankrutonger

Vissa dagar passar inget bättre än en len, värmande tomatsoppa. Den här har smak av enbär och toppas med krispiga levainkrutonger som smaksatts med smält parmesan.

Tomatsoppa med enbär och parmesankrutonger

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 kg kvisttomater
2 msk olivolja
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk rödvinsvinäger
5 enbär
salt och svartpeppar

Krutonger

6 skivor vetelevain
2 msk olivolja
1 dl finriven parmesan

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen. Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd till krutongerna.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller ersätt med mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Smaka av soppan med Tomatkrydda av torkade tomatkvistar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

2017-04-02

Den här soppan blev tyvärr inte alls god och vi (för första gången) fick kasta ut allt och handla en pizza istället. Smaken av enbären tog över helt och det föll oss inte alls i smaken tyvärr.

Näringsvärde per portion

Energi 1264 KJ / 302 kCal
Fett 18 g
Salt 2 g
Kolhydrater 23 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden