Tomatsoppa med enbär och parmesankrutonger
Vissa dagar passar inget bättre än en len, värmande tomatsoppa. Den här har smak av enbär och toppas med krispiga levainkrutonger som smaksatts med smält parmesan.
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 kg kvisttomater
2 msk olivolja
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk rödvinsvinäger
5 enbär
salt och svartpeppar
Krutonger
6 skivor vetelevain
2 msk olivolja
1 dl finriven parmesan
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen. Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd till krutongerna.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller ersätt med mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Näringsvärde per portion
Energi1264 KJ / 302 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater23 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Den här soppan blev tyvärr inte alls god och vi (för första gången) fick kasta ut allt och handla en pizza istället. Smaken av enbären tog över helt och det föll oss inte alls i smaken tyvärr.