Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kantarell- och kräfttoast

Kantareller och kräftstjärtar är goda var och en för sig, och tillsammans blir de förstås ännu bättre! Använd gärna ett gott levainbröd, ett krispigt stenugnsbakat surdegsbröd med hård skorpa. Lite riven vällagrad ost på toppen är pricken över i.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt kantarellerna rinna av. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs lök, vitlök och kantarellerna i smöret i en stekpanna, krydda med salt och peppar.
  3. Vänd ner spenaten och låt den bli varm. Låt kräftstjärtarna rinna av.
  4. Grilla eller stek bröden och lägg på svampfräset.
  5. Toppa med kräftor och ost.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt smör. Välj mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar kantareller (à 184 g)
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 65 g babyspenat
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 4 skivor vetelevain
  • 1 1/2 dl riven lagrad ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1261 kJ / 301 kCal