Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttbullar med enbär och porter

Detta härliga recept på köttbullar med spännande inslag av enbär och porter är ett skojigt tips om man vill förnya de traditionella rätterna på julbordet! Tips: Stek köttbullarna i smör för bästa smak!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ströbröd, porter och grädde. Låt stå 10 minuter.
  2. Skala och finhacka löken. Finhacka enbären. Fräs lök, enbär och timjan i smör i en stekpanna.
  3. Rör ner fräset i bunken tillsammans med färs. Krydda med salt och peppar. Arbeta samman smeten väl.
  4. Provstek lite färs och smaka ev av med mer salt och peppar.
  5. Forma färsen till små köttbullar. Det går lättast med blöta händer. Stek köttbullarna runt om i smör ca 5 minuter på medelvärme.

För alla

Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten eller byt mot rent havre.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, laktosfritt smör och mjölkfritt ströbröd, alternativt havregryn.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och ströbröd, alternativt havregryn. Byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.
Gör äggfri: använd ströbröd fritt från ägg.

Tips

Går fint att förbereda. Stek köttbullarna färdiga och frys in. Tina och stek i smör vid servering.

Ingredienser

Portioner: 8 (buffé)
  • 500 g blandfärs
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl porter
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk enbär
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan