Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bratwurst med syrad vitkål

Rustik vardagsrätt. Bratwurst med syrad vitkål är en smakfull kombination. Äpple, lök och enbär ger vitkålen en mustig och lite söt karaktär. Du serverar en len potatispuré till rätten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala löken, skölj och kärna ur äpplet. Skiva lök och äpple, strimla vitkålen och krossa enbären. Fräs lök, äpple och enbär i olja, tillsätt vitkål, lagerblad och grönsaksbuljong. Koka sakta under lock ca 20 minuter. Smaksätt med äppelcidervinäger, salt och peppar.
  2. Snitta bratwursten och stek den sakta i lite matfett i en stekpanna ca 10 minuter.
  3. Servera bratwurst med syrad vitkål, potatispuré och senap.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grönsaksbuljongen och korven.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 600 g vitkål
  • 5 enbär
  • 2 msk matolja
  • 1 lagerblad
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • salt och peppar
  • 4 bratwurstar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2731 kJ / 653 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden